ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για «απαράδεκτη κατάσχεση» των δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο σημειώνοντας ότι η ΕΕ εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της στις ιρανικές αρχές.
«Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την απαράδεκτη κατάσχεση δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν στον Περσικό Κόλπο» αναφέρει ο κ. Στάνο.
«Θέσαμε αμέσως το ζήτημα της κατάσχεσης και εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας στις ιρανικές αρχές για αυτές τις πράξεις και ζητάμε ταχεία διευκρίνιση, επίλυση και αποκλιμάκωση», προσθέτει.
Επίσης, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι «η ελευθερία της ναυσιπλοΐας και η ελεύθερη ροή του εμπορίου είναι βασικές αρχές που πρεσβεύει η ΕΕ».
Διαβάστε επίσης:
«Αν δεν αποδεσμευτεί το Pega, δεν θα απελευθερωθούν τα δύο ελληνόκτητα πλοία από το Ιράν!»
Ιράν: Στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς μεταφέρονται τα ελληνόκτητα τάνκερ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκος Χαρδαλιάς: «Καμία ανοχή στη βία και την παρενόχληση στους χώρους εργασίας»
- Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή στην έμφυλη βία, δημιουργούμε ευκαιρίες στην εργασία
- Χρυσά νομίσματα Μεγάλου Αλεξάνδρου κι ένας ρώσος αρχαιολόγος κατηγορούμενος για κλοπή
- Κλειστοί δρόμοι σήμερα στην Αθήνα: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον ημιμαραθώνιο της Αθήνας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.