• Διεθνής πολιτική

    Πεσκόφ: Ξεκινήσαμε την επιχείρηση στην Ουκρανία λόγω της αποτυχίας των Συμφωνιών του Μινσκ

    • NewsRoom
    Ντμίτρι Πεσκόφ

    Ντμίτρι Πεσκόφ


    Η Ρωσία ξεκίνησε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία επειδή αγνοήθηκαν οι ανησυχίες της γύρω από τις ειρηνευτικές συμφωνίες μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

    Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν η Ρωσία αντιλαμβάνεται ότι «εξαπατήθηκε» σχετικά με τις συμφωνίες του Μινσκ, ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: “Με την πάροδο του χρόνου, φυσικά, έγινε προφανές.

    «Ο Πρόεδρος Πούτιν και άλλοι εκπρόσωποί μας το έλεγαν συνεχώς αυτό”, ανέφερε ο Πεσκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. “Αλλά όλα αυτά αγνοήθηκαν από τους άλλους συμμετέχοντες στη διαπραγματευτική διαδικασία. “Όλα αυτά είναι ακριβώς ο προάγγελος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε αυτή την εβδομάδα το παράπονό του για την αποτυχία εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ. Ο Πούτιν ρωτήθηκε την Παρασκευή σχετικά με τις παρατηρήσεις της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μιας από τις υποστηρίκτριες των συμφωνιών, η οποία δήλωσε στο περιοδικό Zeit ότι η συμφωνία του 2014 ήταν “μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία”, τον οποίο χρησιμοποίησε για να γίνει πιο ικανή να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

    Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί το ερμήνευσαν γρήγορα αυτό ως προδοσία εκ μέρους της Μέρκελ. Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει η μία την άλλη για παραβίαση της συμφωνίας.

    «Η Ευρώπη αλλάζει εξάρτηση από τη Ρωσία στις ΗΠΑ στο φυσικό αέριο»

    Η Ευρώπη απλώς μεταπηδά από την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο στην εξάρτηση από το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

    Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε «παράλογη» και «φρενήρη» την επιθυμία των Ευρωπαίων να αποτινάξουν την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

    «Έχουν αλλάξει την εξάρτηση από τη Ρωσία σε εξάρτηση από το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο», ανέφερε ο Πεσκόφ σύμφωνα με το RIA στην κρατική τηλεόραση, σημειώνοντας ότι η εξάρτηση είναι η ίδια, απλώς με «πολύ λιγότερη αμοιβαιότητα».

    «Και τώρα, όταν οι Ευρωπαίοι χάνουν καθημερινά δισεκατομμύρια ευρώ, η Ουάσινγκτον κερδίζει ήδη αυτά τα δισεκατομμύρια», δήλωσε ο Πεσκόφ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπορέλ: «Αιτία μεγάλης ανησυχίας» η εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας



    ΣΧΟΛΙΑ