ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα
Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος και την έκανε δεκτή.
Ο Ματαρέλα κάλεσε την κυβέρνηση να συνεχίσει να διαχειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις μέχρι την επίλυση της πολιτικής αυτής κρίσης.
Όπως έγινε γνωστό, από το προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, οι διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου πρόκειται να ξεκινήσουν αύριο, Τετάρτη, το απόγευμα. Στις διαβουλεύσεις αυτές αναμένεται να πάρουν μέρος μόνον οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και ενδεχομένως οι αρχηγοί τους, λόγω της περιορισμένης συμμετοχής που επιβάλλουν τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού.
Παράλληλα, θα πρέπει να διαπιστωθεί αν ο Τζουζέπε Κόντε θα καταφέρει να εξασφαλίσει νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με ενισχυμένη κοινοβουλευτική στήριξη και αν θα μπορέσει να γεφυρωθεί, ενδεχομένως, το χάσμα που δημιουργήθηκε με το κόμμα «Ζωντανή Ιταλία» του Ματέο Ρέντσι.
Διαφορετικά, ο πρόεδρος Ματαρέλα, σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι υπάρχει η αναγκαία συναίνεση, μπορεί να ακολουθήσει την οδό που οδηγεί στην σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας με περιορισμένες προγραμματικές προτεραιότητες.
Διαβάστε ακόμη:
mononews100: Πλέοντας σε αχαρτογράφητα νερά – Οι πολιτικοί που ξεχώρισαν το 2020
Από τι πέθανε ο Σήφης Βαλυράκης – Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή
Αγωγή Τσίπρα κατά Παπαχρήστου και Κουρτάκη για την «βίλα στο Σούνιο» – Τους ζητά ένα εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυριάκος Πιερρακάκης για αναβάθμιση από Fitch: «Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο, κερδίζουμε σε αξιοπιστία και στηρίζουμε με ασφάλεια την κοινωνία»
- Ένα ξύλινο σπίτι στα Catskills της Νέας Υόρκης παίρνει ζωή αποκλειστικά από τον ήλιο – Με την υπογραφή του Marc Thorpe
- Fitch: Αναβάθμισε στο ΒΒΒ την Ελλάδα με σταθερές προοπτικές
- Ελλείψεις καθηγητών στα ναυτιλιακά ΕΠΑΛ και δυσκολία εύρεσης εκπαιδευτικού μπάρκου για σπουδαστές ΑΕΝ και ιδιωτικών σχολών