• Διεθνής πολιτική

    Ουκρανία: Μεγάλης κλίμακας ρωσική αεροπορική επίθεση σε Λβιβ και Βολίν

    • NewsRoom
    ερείπια στην Ουκρανία


    Η Ρωσία εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας αεροπορική επίθεση στις περιοχές της Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία και του Βολίν, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, πλήττοντας αρκετά κτίρια, προκαλώντας τραυματισμούς και αναγκάζοντας κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με αξιωματούχους.

    «Πολλοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν, αλλά υπήρξαν επίσης πλήγματα στη Λβιβ», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Αντρίι Σάντοβι μέσω Telegram, προσθέτοντας ότι δόθηκαν εντολές για εκκένωση τουλάχιστον μιας πολυκατοικίας όπου ξέσπασε πυρκαγιά.

    Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το μέγεθος της επίθεσης ούτε η πλήρης έκταση των ζημιών στη Λβιβ. Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιοχής της Λβιβ Μαξίμ Κοζίτσκι δήλωσε ότι «πολλοί ρωσικοί πύραυλοι» κατευθύνονταν προς την περιοχή.

    Έως τον Ιούλιο, η περιοχή της Λβιβ, που απέχει από τις γραμμές του μετώπου και συνορεύει στα δυτικά με την Πολωνία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, δεν γινόταν στόχος των αεροπορικών επιδρομών της Ρωσίας. Ωστόσο, τον Ιούλιο, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία.

    Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σημερινή επίθεση είναι η μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση στην περιοχή της Λβιβ από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

    Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις πληροφορίες αυτές άμεσα.

    Πλήγμα υπέστη και μια επιχείρηση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δυο άνθρωποι, σε ρωσική αεροπορική επίθεση στην πόλη Λουτσκ, στην περιοχή Βολίν, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές στο Telegram.

    Η περιοχή του Βολίν, βόρεια της Λβιβ, επίσης συνορεύει με την Πολωνία.

    Οι σειρήνες της αεράμυνας ηχούσαν σε όλη την Ουκρανία για περίπου δύο ώρες, από περίπου τις 2 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

    Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα ρωσικής επίθεσης στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου χτυπήθηκε επιχείρηση και ξέσπασε πυρκαγιά, ανέφερε ο Σέρχιι Λίσακ, κυβερνήτης την περιοχής σε ανάρτησή του στο Telegram.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Νέα παράδοση αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία

    Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε κέντρο διοίκησης των δυνάμεων που μάχονται στην περιφέρεια Ντονέτσκ

    Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις τραυματίες σε ρωσική επιδρομή στην Οδησσό



    ΣΧΟΛΙΑ