• Διεθνής πολιτική

  ΗΠΑ: Νέα παράδοση αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία

  • NewsRoom


  Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα μια νέα παράδοση όπλων στην Ουκρανία αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων, για να αντισταθμίσουν ένα λογιστικό σφάλμα του αμερικανικού Πενταγώνου στην κοστολόγηση των όπλων που έχουν ήδη αποσταλεί στην Ουκρανία.

  Αυτά τα όπλα, τα οποία θα ληφθούν απευθείας από τα υπάρχοντα αποθέματα, περιλαμβάνουν πυρομαχικά για αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και συστήματα πυροβολικού Himars, καθώς και εκατομμύρια οβίδες, φυσίγγια και χειροβομβίδες και εξοπλισμό αποναρκοθέτησης.

  Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters την περασμένη Δευτέρα ότι θα αρχίσουν να χορηγούν κεφάλαια 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα οποία εντοπίστηκαν μετά από ένα λογιστικό σφάλμα του Πενταγώνου που υπερκοστολόγησε τη βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε αποσταλεί στην Ουκρανία.

  Τον Ιούνιο, το αμερικανικό Πεντάγωνο αναγνώρισε αυτό το λογιστικό σφάλμα. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της απόδοσης υψηλότερης αξίας από την εγγυημένη σε όπλα που ελήφθησαν από αμερικανικά αποθέματα και στη συνέχεια στάλθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα δύο ανώτεροι αξιωματούχοι άμυνας.

  Μέχρι να αποσυρθούν οι ρωσικές δυνάμεις από την Ουκρανία και να τελειώσει ο πόλεμος, «οι ΗΠΑ, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρόνο χρειαστεί»», δήλωσε σε ανακοίνωση ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν.

  Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, η Ουάσιγκτον έχει στείλει όπλα αξίας 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.

  Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα να εγκρίνει την αποδέσμευση επιπλέον 13 δισεκατομμυρίων.

  Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών νομοθετών υποστηρίζει αυτή την πολιτική στρατιωτικής βοήθειας, δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια σχετική κόπωση στον αμερικανικό πληθυσμό απέναντι στην πολιτική αυτή.

  Διαβάστε επίσης:

  Φρέντι Μπελέρη: Κανονικά η συγκέντρωση στη Χειμάρρα

  ΗΠΑ: Χωρίς ηγεσία, για πρώτη φορά στην ιστορία, Στρατός Ξηράς, Πεζοναύτες και Πολεμικό Ναυτικό

  Στην Τήνο για τον Δεκαπενταύγουστο ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ΣΧΟΛΙΑ