• Διεθνής πολιτική

    Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε την πρώτη της επιτυχία μετά από εβδομάδες υποχωρήσεων

    • NewsRoom
    Πόλεμος στην Ουκρανία - Η Ρωσία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του Σεβεροντονιέτσκ

    Πόλεμος στην Ουκρανία


    Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα (14.11.2022) ότι κατέλαβε την Παβλίβκα, μια κοινότητα στα ανατολικά της Ουκρανίας, που αποτελεί μια επιτυχία του ρωσικού στρατού έπειτα από πολλές εβδομάδες απωλειών και υποχωρήσεων λόγω της ουκρανικής αντεπίθεσης.

    «Στις 14 Νοεμβρίου, έπειτα από σφοδρές μάχες, οι Ρώσοι στρατιώτες απελευθέρωσαν πλήρως την κοινότητα Παβλίβκα, στη λαϊκή δημοκρατία του Ντονέτσκ», ανέφερε χωρίς άλλες διευκρινίσεις σε μια σύντομη ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας, αναφέροντας την περιοχή με το όνομα που της έχει δώσει η Ρωσία καθώς ανήκει στα μέρη της Ουκρανίας που έχει ανακοινώσει ότι έχει προσαρτήσει η Μόσχα.

    Πολύνεκρες μάχες

    Μάλιστα, τα ΜΜΕ της χώρας έκαναν λόγο για σφοδρές μάχες κοντά σε αυτή την κοινότητα οι οποίες προκάλεσαν εκατοντάδες νεκρούς, τραυματίες και αγνοουμένους στη ρωσική πλευρά στις αρχές Νοεμβρίου. Αν και ένας Ρώσος αξιωματούχος παραδέχθηκε τις απώλειες, δεν έκανε ποτέ αναφορά για μεγάλο εύρος.

    Η ανακοίνωση της κατάληψης αυτής της κοινότητας γίνεται μερικές ημέρες μετά την ταπεινωτική υποχώρηση της Ρωσίας από ένα τμήμα της ουκρανικής επαρχίας της Χερσώνας (νότια), συμπεριλαμβανομένης της ομώνυμης πόλης, όπου μετέβη σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    Οι χαμένες μάχες του ρωσικού στρατού

    Άλλωστε, ο ρωσικός στρατός ήδη έχει εγκαταλείψει στις αρχές Σεπτεμβρίου το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, μία ακόμη σημαντική υποχώρηση.

    Την άνοιξη οι ρωσικές δυνάμεις αναγκάστηκαν επίσης να εγκαταλείψουν την επίθεσή τους εναντίον του Κιέβου αφού συνάντησαν τη σφοδρή αντίσταση των Ουκρανών, και υποχώρησαν στη βόρεια Ουκρανία.

    Οι περιοχές του Ντονέτσκ και της Χερσώνας είναι, μαζί με εκείνες του Λουγκάνσκ (ανατολικά) και της Ζαπορίζια (νότια), οι τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας την προσάρτηση των οποίων έχει ανακοινώσει η Μόσχα.

    Διαβάστε επίσης

    Ο επικεφαλής της CIA προειδοποίησε τον Ρώσο ομόλογο του για τα πυρηνικά

    Ιταλός ΥΠΕΞ: «Το μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, όχι της Ιταλίας και της Γαλλίας»



    ΣΧΟΛΙΑ