ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ουκρανία: Ο υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί τον Πούτιν ότι με “κυνικό τρόπο” έδωσε εντολή για επίθεση στη διάρκεια των συνομιλιών στο Αμπού Ντάμπι
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Άντριι Σίμπιχα, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι απελαύνει Ουκρανούς στη Γεωργία και τους αφήνει εγκλωβισμένους εκεί χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα εκατοντάδες μίλια μακριά από την πατρίδα τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters, ο Άντριι Σίμπιχα δήλωσε ότι η Ρωσία εντείνει τις απελάσεις Ουκρανών -πολλοί από τους οποίους είναι πρώην κρατούμενοι- πέρα από τα νότια σύνορα, αντί να τους στέλνει απευθείας πέρα από τα σύνορά της με την Ουκρανία.
Αυτό ισοδυναμούσε με το να «χρησιμοποιεί η Ρωσία ως όπλο την απέλαση Ουκρανών πολιτών», πρόσθεσε στο X.
Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από τη Μόσχα, η οποία έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για κακομεταχείριση ή στόχευση αμάχων από την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
«Από τον Ιούνιο, η Ρωσία έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των απελαθέντων Ουκρανών υπηκόων, κυρίως πρώην καταδίκων, στα σύνορα με τη Γεωργία», έγραψε ο Sybiha.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Προβλήματα σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω ισχυρών ανέμων
- Γεωργιάδης για τροχαίο στην Ρουμανία: Υπήρξε οδηγία να περιμένουμε 24 ώρες για τον πολυτραυματία – Δεν έχει καμία νευρολογική ζημιά
- H&M: Κέρδη άνω των εκτιμήσεων στα $723,2 εκατ. για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο
- Μπέσεντ: Δυσαρεστημένος από τη εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ινδίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.