• Διεθνής πολιτική

    Οργή στην Τουρκία για σκίτσο κατά του Ερντογάν που ανάρτησε ο Ολλανδός Γκερτ Βίλντερς

    • NewsRoom
    Geert Wilders, αρχηγός του ολλανδικού ακροδεξιού κόμματος, Freedom party

    Geert Wilders, αρχηγός του ολλανδικού ακροδεξιού κόμματος, Freedom party


    Την έντονη αντίδραση της Τουρκικής κυβέρνησης και του φιλοκυβερνητικού Τύπου προκάλεσε η κίνηση το Ολλανδού πολιτικού, βουλευτή και αρχηγός αντι-Ισλαμικού κόμματος, Γκερτ Βίλντερς, ο οποίος ανάρτησε στα social media ένα σκίτσο του Ερντογάν να φέρει μια βόμβα στο κεφάλι, χαρακτηρίζοντάς τον «τρομοκράτη».

    Μάλιστα, μετά τις πρώτες αντιδράσεις από Τούρκους χρήστες, ο Βίλτνερς επανήλθε τονίζοντας πως «η αλήθεια είναι δυσάρεστη κάποιες φορές, αλλά παραμένει αλήθεια!»

    Η πρώτη επίσημη αντίδραση από την Τουρκία ήρθε από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που κάλεσε την Ευρώπη να «σταματήσει τους πολιτικούς με φασιστικές νοοτροπίες».

    Λίγο αργότερα θέση για το θέμα πήρε και ο ίδιος ο Ερντογάν.

    Στη διάρκεια ομιλίας του, σε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στη Μαλάτεια, ο Ερντογάν, αφού πρώτα επιτέθηκε στον Μακρόν λέγοντας πως χρειάζεται κάποιος να τον εξετάσει, δήλωσε:  «Υπάρχει επίσης ένα μέλος του κοινοβουλίου της Ολλανδίας, που κάτι γράφει για εμένα και έχει κολλήσει με αυτό. Ας μάθουν επιτέλους τα όριά τους. Έχετε υπολογίσει ποτέ με ποιους πορεύεστε; Ο φασισμός δεν βρίσκεται στην ατζέντα μας, αλλά στη δική σας. Εμείς δεν έχουμε φασισμό και ναζισμό στην ιστορία μας, αλλά κοινωνική δικαιοσύνη».



    ΣΧΟΛΙΑ