ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που στοχοθετήθηκαν την περασμένη Πέμπτη στον Κόλπο του Ομάν έφτασε και αγκυροβόλησε στη Σάρτζα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως έγινε γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία.
Ωστόσο, οι εντάσεις συνεχίζονται. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε το Ιράν για τις επιθέσεις κατά των δύο δεξαμενόπλοιων, με τον Πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, να αρνείται ότι η χώρα του είχε κάποια ανάμειξη στο περιστατικό και να κατηγορεί τις ΗΠΑ πως αποτελούν «σοβαρή απειλή για την σταθερότητα στη Μέση Ανατολή».
Σύμφωνα με το CΝΝ, λίγες ώρες πριν την επίθεση στα τάνκερ, οι ιρανικές αρχές εντόπισαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο σκάφος να πετά στον Κόλπο του Ομάν. Σε βάρος του drone εξαπέλυσαν ένα πύραυλο εδάφους – αέρος, ο οποίος, ωστόσο, δεν πέτυχε τον στόχο και έπεσε στη θάλασσα.
Πριν τη ρίψη του πυραύλου, το αμερικανικό drone τύπου MQ-9 Reaper κατέγραψε ιρανικά στρατιωτικά σκάφη να πλέουν κοντά στα τάνκερ. Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο, πληροφορίες που συνελέγησαν από το drone δεν υποδεικνύουν ότι η Τεχεράνη διεξήγαγε προχώρησε σε επίθεση
Hours before the attack on the two tankers, the Iranians spotted a US drone flying overhead and fired a missile at the unmanned aircraft https://t.co/4QXLou9ewd pic.twitter.com/HAXtispNpY
— CNN Breaking News (@cnnbrk) 14 Ιουνίου 2019
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης vs Αντιπολίτευση: Δύο ή τρεις κινήσεις πριν το ρουά-ματ;
- Ελλάδα – Τουρκία: Τι μπορούμε να περιμένουμε στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Πλειστηριασμοί: Από τη βάση της «Ιόνιος Τεχνική» έως τη βίλα Πρινιωτάκη στον Γέρακα
- To μεγάλο δίλημμα του ΚΜ και ο Τραμπ, το «πάρτι» του Γεραπετρίτη, ο Τασούλας με τους «αριστερούς» του Σημίτη και οι business του κατασκόπου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.