Διεθνής πολιτική

Ομάν: Αμερικανικό drone εντοπίστηκε λίγο πριν τις εκρήξεις στα τάνκερ

  • NewsRoom


Το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που στοχοθετήθηκαν την περασμένη Πέμπτη στον Κόλπο του Ομάν έφτασε και αγκυροβόλησε στη Σάρτζα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως έγινε γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Ωστόσο, οι εντάσεις συνεχίζονται. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε το Ιράν για τις επιθέσεις κατά των δύο δεξαμενόπλοιων, με τον Πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, να αρνείται ότι η χώρα του είχε κάποια ανάμειξη στο περιστατικό και να κατηγορεί τις ΗΠΑ πως αποτελούν «σοβαρή απειλή για την σταθερότητα στη Μέση Ανατολή».

Σύμφωνα με το CΝΝ, λίγες ώρες πριν την επίθεση στα τάνκερ, οι ιρανικές αρχές εντόπισαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο σκάφος να πετά στον Κόλπο του Ομάν. Σε βάρος του drone εξαπέλυσαν ένα πύραυλο εδάφους – αέρος, ο οποίος, ωστόσο, δεν πέτυχε τον στόχο και έπεσε στη θάλασσα.

Πριν τη ρίψη του πυραύλου, το αμερικανικό drone τύπου MQ-9 Reaper κατέγραψε ιρανικά στρατιωτικά σκάφη να πλέουν κοντά στα τάνκερ. Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο, πληροφορίες που συνελέγησαν από το drone δεν υποδεικνύουν ότι η Τεχεράνη διεξήγαγε προχώρησε σε επίθεση


ΣΧΟΛΙΑ