• Διεθνής πολιτική

    Ο Τραμπ ζητά από τους ψηφοφόρους της Χέιλι να τον στηρίξουν – «Εχθρός είναι ο Μπάιντεν»

    Ντόναλντ Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Την ώρα που η Νίκι Χείλι ανακοίνωνε ότι αποσύρεται από τη μάχη για το χρίσμα των Ρεμπουμπλικανών, αλλά χωρίς να ζητήσει από τους ψηφοφόρους της να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτός υπενθύμιζε ότι ο «εχθρός» δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο Μπάιντεν.

    Το μήνυμά του στο Truth Social διακρίνεται για το κακό του τάιμινγκ. Εύχεται στη Χείλι να μείνει στην κούρσα παρά τη συντριβή που υπέστη στην αναμέτρηση της Σούπερ Τρίτης.

    Ζητά όμως και από όσους την στήριξαν να επιλέξουν τον ίδιο. Ωστόσο, η Χέιλι στην ομιλία της δεν ζήτησε από τους ψηφοφόρους της στον Τραμπ, όπως είχαν προβλέψει πολλοί πολιτικοί σχολιαστές.

    Όπως γράφει ο Τραμπ:

    «Η Νίκι Χέιλι έπαθε απίστευτη συντριβή χθες το βράδυ, παρά το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί, για άγνωστους λόγους, επιτρέπεται να ψηφίζουν στο Βερμόντ και σε διάφορες άλλες προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων. Πολλά από τα χρήματά της προήλθαν από τους Δημοκρατικούς της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως και πολλοί από τους ψηφοφόρους της, σχεδόν το 50%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

    Σε αυτό το σημείο, ελπίζω να παραμείνει στην “κούρσα” και να το παλέψει μέχρι τέλους!

    Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου και το Μεγάλο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα που με βοήθησαν να δημιουργήσω, μακράν, την πιο επιτυχημένη Σούπερ Τρίτη στην ΙΣΤΟΡΙΑ, και θα ήθελα επιπλέον να προσκαλέσω όλους τους υποστηρικτές της Χέιλι να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο κίνημα στην ιστορία του Έθνους μας..

    Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΌΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΞΑΝΑ!!!»

    Το BBC σημειώνει ότι στο Βερμόντ, εκτός από τους Ρεπουμπλικανούς, οι Δημοκρατικοί και οι ανεξάρτητοι (δηλαδή όσοι δεν είναι γραμμένοι σε κόμματα) μπορούσαν να ψηφίσουν και αυτοί. Οπότε είναι πιθανόν να στήριξαν την Χέιλι για να πλήξουν, έστω και σε μια μικρή πολιτεία, τον Τραμπ.

    Διαβάστε επίσης:

    Φον ντερ Λάιεν: Καταδίκη για την επίθεση στην Οδησσό κατά την επίσκεψη Ζελένσκι – Μητσοτάκη

    Ερυθρά Θάλασσα: Χτυπήθηκε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο – 4 τραυματίες και 3 αγνοούμενοι

    Φρέντι Μπελέρη: Θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης – Έντονες αντιδράσεις στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ