• Διεθνής πολιτική

    Ο πλανήτης απορεί: Τι γίνεται με τον Κιμ Γιονγκ Ουν;

    • NewsRoom
    Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης της Βόρειας Κορέας

    Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης της Βόρειας Κορέας


    Σενάρια, ειδήσεις και ερμηνείες μπλέκονται δημιουργώντας πυκνό μυστήριο γύρω από την τύχη του ισόβιου ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος παραμένει αθέατος εδώ και αρκετές ημέρες.

    Πληροφορίες από διαφορετικές πηγές συγκλίνουν στο ότι ο Κιμ δεν είναι καλά στην υγεία του, είναι «φυτό» ή έχει ήδη πεθάνει, έπειτα από σοβαρή εγχείριση, στην οποία υποβλήθηκε.

    Οι φήμες ξεκίνησαν όταν η Κινγκ Φενγκ, αντιπρόεδρος της δορυφορικής τηλεόρασης του Χονγκ Κονγκ, η οποία ελέγχεται από το Πεκίνο, δημοσίευσε στο Weibo πληροφορία από ανώτατη κρατική πηγή στο Πεκίνο, σύμφωνα με την οποία ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ήταν νεκρός. Η είδηση εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη μαζί με μια φωτογραφία που υποτίθεται ότι απεικόνιζε τον νεκρό Κιμ μέσα σε ένα γυάλινο φέρετρο.

    Παρά τον σάλο, το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας τηρεί σιγήν ιχθύος.

    Την αληθοφάνεια της ανάρτησης της Κινγκ «έχτισε» το γεγονός της απουσίας του Κιμ από τις εκδηλώσεις για την επέτειο θανάτου του παππού του και ιδρυτή του κράτους της Βορείου Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, στις 15 Απριλίου.

    Επιπλέον, πριν από λίγες ημέρες το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι τρένο που μετέφερε ιατρικό προσωπικό από την Κίνα έφθασε στην Πιόνγιανγκ, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

    Η 25η Απριλίου, όταν κυκλοφόρησαν οι φήμες για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι μια σημαντική ημέρα για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και ο εκάστοτε ηγέτης είθισται να συμμετέχει στους εορτασμούς.

    Όμως, ο Κιμ Γιονκ Ουν απουσίαζε και πάλι.

    Πάντως, πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κιμ κάνει τον πλανήτη να απορεί για το εάν ζει ή εάν πέθανε.

    Το 2014 είχε να εμφανιστεί δημοσίως για περισσότερο από έναν μήνα και η κρατική τηλεόραση της χώρας τον έδειξε αργότερα να περπατάει με μπαστούνι.

    Παρόλο που ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για αυτόν, εικάζεται ότι είναι 36 χρόνων και ότι ζυγίζει 103 κιλά. Είναι μανιώδης καπνιστής ενώ έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, καθώς ο πατέρας του αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

    Τι γίνεται σε περίπτωση που ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός; Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η πιθανότερη διάδοχος στην ηγεσία της Βορείου Κορέας είναι η μικρότερη αδελφή του, Κιμ Γιο – Γιόνγκ.

    Πιθανολογείται ότι είναι 31 ετών, φέρεται να έχει σπουδάσει σε κολέγιο της Ελβετίας και μετά την επιστροφή της έγινε το δεξί χέρι τους αδελφού της.

    Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η μικρότερη αδελφή του ηγέτη της Βορείου Κορέας είναι φόβος και τρόμος, θεωρείται ακόμη πιο αδίστακτη από τον αδελφό της και πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσει με επιθετικό τρόπο σύγχρονα οπλικά και πυραυλικά συστήματα, ανεξαρτήτως των αντιδράσεων της Σεούλ και της Ουάσινγκτον.



    ΣΧΟΛΙΑ