Διεθνής πολιτική

Ο Μπάιντεν χαιρέτησε την «ενάργεια του Ομπάμα», με αφορμή την επέτειο από τον θάνατο του μπιν Λάντεν

Τζο Μπάιντεν

Τζο Μπάιντεν


«Είναι μια στιγμή που δεν θα την ξεχάσω ποτέ»: ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε σήμερα στον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από δέκα χρόνια σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο βόρειο Πακιστάν.

Ο Μπάιντεν ήταν τότε αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα και βρισκόταν την 1η Μαΐου 2011 στο Situation Room την «αίθουσα κρίσεων» στο υπόγειο του Λευκού Οίκου, για να παρακολουθήσει απευθείας την επιχείρηση στην πόλη Αμποταμπάντ, που θα κατέληγε στον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Αναθυμούμενος εκείνες τις στιγμές, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε σήμερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «τα μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών που αναζήτησαν σχολαστικά τα ίχνη του, την ενάργεια του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα τη στιγμή λήψης της απόφασης, το ταλέντο και το θάρρος της ομάδας μας επί του πεδίου».

Αναφερόμενος στην αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, ο ένοικος του Λευκού Οίκου υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν «σε εγρήγορση» απέναντι στην απειλή που συνιστούν οι «τρομοκρατικές ομάδες».

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να δρούμε απέναντι σε κάθε απειλή (για τα αμερικανικά συμφέροντα) που θα αναδυθεί στο Αφγανιστάν», προειδοποίησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Συνελήφθη Αφγανός που φέρεται ως το «δεξί χέρι» του πρώην ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

Ιράν: «Μεγάλο σφάλμα» οι δηλώσεις του Ιρανού ΥΠΕΞ λέει ο αγιατολάχ Χαμενεΐ

Αφγανιστάν: Δεκάδες Ταλιμπάν νεκροί σε συγκρούσεις καθώς ξεκινά η διαδικασία αποχώρησης των Αμερικανών


ΣΧΟΛΙΑ