• Διεθνής πολιτική

    Ντόναλντ Τραμπ: Δεν επιστρέφω στο Twitter, προτιμώ το Truth Social

    • NewsRoom
    Ντόναλντ Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Στο δικό του social media, το Truth Social, θα παραμείνει ο Ντόναλντ Τραμπ, παρά την κίνηση του Ίλον Μασκ να «ξεμπλοκάρει» τον απαγορευμένο λογαριασμό του στο Twitter, μετά από σχετικό ερώτημα-δημοψήφισμα που πραγματοποίησε.

    Η προηγούμενη διοίκηση της Twitter Inc. είχε απαγορεύσει στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο να συνεχίσει τον άκρως δημοφιλή λογαριασμό του στο Twitter, στον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ συχνά πυκνά, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, συνήθιζε να ανεβάζει τις απόψεις του. Η κίνηση της Twitter Inc. είχε έρθει μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο των οπαδών του Τραμπ, στις 6 Ιανουαρίου του 2021. Οι οπαδοί είχαν προσκληθεί στην Ουάσινγκτον για μια εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Καπιτώλιο, στην οποία μίλησε ο ίδιος ο Τραμπ, κατά της επικύρωσης των αποτελεσμάτων των αμερικανικών εκλογών του 2020, η οποία πραγματοποιούταν την ίδια ώρα.

    Στο «δημοψήφισμα» που διοργάνωσε στην σελίδα του στο Twitter ο Ίλον Μασκ, το «ναι» για την επιστροφή του Τραμπ στο Twitter έλαβε ποσοστό σχεδόν 52% έναντι 48% του «όχι». Στο ερώτημα απάντησαν, μάλιστα, 30 εκατ. χρήστες.

    Αμέσως μετά ο Μασκ έσπευσε να ξεμπλοκάρει τον λογαριασμό του πρώην προέδρου, ο οποίος μέσα σε λίγες ώρες έφτασε στους 100.000 ακολούθους. Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν φαίνεται πως επιθυμεί να επιστρέψει.

    Ήδη, λίγο πριν την ολοκλήρωση του «δημοψηφίσματος», ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας μέσω βίντεο στο Ρεπουμπλικανικό Εβραϊκό Σύνδεσμο, είχε ξεκαθαρίσει πως «υπάρχουν αρκετά προβλήματα» με το Twitter και πως δεν βλέπει τον λόγο να γυρίσει πίσω σε αυτό.

    Όπως εξήγησε, εκατομμύρια οπαδοί του έχουν «μετακομίσει» στο δικό του δίκτυο, το Truth Social και δεν βλέπει πως θα μπορούσαν όλοι αυτοί να επιστρέψουν στο Twitter.

    O Τραμπ αποφάσισε να παραμείνει στο Truth Social, την εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την startup  Trump Media & Technology Group (TMTG), η οποία, όπως είπε, είχε μεγαλύτερη αφοσίωση χρηστών από το Twitter και τα πηγαίνει «εξαιρετικά καλά». Ο Trump έχει περίπου 4,57 εκατομμύρια ακολούθους στο Truth Social, που είναι πλέον το κύριο μέσο άμεσης επικοινωνίας του με τους οπαδούς του

    Το Twitter δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

    O Τραμπ, πάντως, εύχεται στον Μασκ να επιτύχει αυτό που προσπαθεί στο Twitter. Ωστόσο, όπως παρατηρεί, το μέσο πλήττεται από τα bots, τους ψεύτικους λογαριασμούς και γενικότερα αντιμετωπίζει «απίστευτα προβλήματα».

    Διαβάστε επίσης

    Ο Έλον Μασκ επαναφέρει τον Τραμπ στο Twitter



    ΣΧΟΛΙΑ