• Διεθνής πολιτική

    Nord Stream: Το Κρεμλίνο επαναλαμβάνει τις κατηγορίες κατά του Ηνωμένου Βασιλείου

    • NewsRoom
    διαρροή φυσικού αερίου στον Nord Stream 1


    Το Κρεμλίνο επανέρχεται για να επαναλάβει τις κατηγορίες κατά του Ηνωμένου Βασιλείου ότι «ευθύνεται για τις εκρήξεις» στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στην Θάλασσα της Βαλτικής και προειδοποιεί με «περαιτέρω βήματα».

    «Οι υπηρεσίες Πληροφοριών μας διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία για το γεγονός ότι η επίθεση έγινε υπό την διεύθυνση και τον συντονισμό ειδικών βρετανών στρατιωτικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν έχει λάβει απόφαση αν θα επισκευάσει τους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου που μετέφεραν ρωσικό αέριο στην Ευρώπη.

    Σχετικά με την ρωσική επιστράτευση, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν χρειάζεται η έκδοση διατάγματος για τον τερματισμό της πρώτης στρατιωτικής επιστράτευσης στην Ρωσία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία επιστράτευσε 300.000 άτομα και ότι έχει ολοκληρώσει αυτό που οι ρωσικές αρχές αποκάλεσαν «μερική επιστράτευση» για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Αλλά το γεγονός ότι το Κρεμλίνο δεν ανακάλεσε το σχετικό διάταγμα ή δεν εξέδωσε νέο που να ακυρώνει το προηγούμενο έχει δημιουργήσει ανησυχίες ότι θα αφήσει ανοικτή την πόρτα για τα επόμενα κύματα επιστράτευσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουκρανία: Ζητάει να αποβληθεί η Ρωσία από την G20 – «Τα χέρια του Πούτιν είναι βαμμένα με αίμα»

    Ουκρανία: Η Ρωσία επεκτείνει τη ζώνη από την οποία απομακρύνει τους αμάχους στη Χερσώνα



    ΣΧΟΛΙΑ