ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε κάτω από τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου «Nord Stream 2» με τον πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να δηλώνει ότι θα μπορούσε να είναι εκρηκτικός μηχανισμός κουνώντας παράλληλα το… δάχτυλο στις ΗΠΑ.
Σε σημερινές τους δηλώσεις, Δανοί ερευνητές υποστήριξαν ότι το αντικείμενο μοιάζει με κεραία, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ένα πλοίο που είχε ναυλώσει ο ενεργειακός κολοσσός Gazprom βρήκε ένα αντικείμενο που μοιάζει με κεραία, περίπου 30 χιλιόμετρα από το σημείο όπου σημειώθηκε πέρυσι έκρηξη στον συγκεκριμένο αγωγό φυσικού αερίου.
Πρόσθεσε επίσης ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι εκρηκτικός μηχανισμός και να προκαλέσει νέα έκρηξη στον ρωσικό αγωγό.
«Ζητήσαμε από τις αρχές της Δανίας να συνεργαστούμε», είπε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο «Rossiya-1».
Επιπλέον, ο Πούτιν απέρριψε ως «ανοησία» τους ισχυρισμούς ότι Ουκρανοί μπορεί να βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν πέρυσι στους αγωγούς φυσικού αερίου τη Βαλτική Θάλασσα και ενοχοποίησε για μία ακόμη φορά τις ΗΠΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο η Ουάσινγκτον θέλει να σαμποτάρει τους «Nord Stream 1» και «Nord Stream 2».
Από την πλευρά της, η Δανία τόνισε ότι εξετάζει εάν το «αντικείμενο» που βρέθηκε κάτω από τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια ή το περιβάλλον.
«Δεδομένης της τοποθεσίας του αντικειμένου, οι αρμόδιες αρχές αξιολογούν επί του παρόντος ζητήματα ασφάλειας και περιβάλλοντος», έγραψε το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας σε επιστολή του προς το Κρεμλίνο.
Διαβάστε επίσης
Χαντ: Η βρετανική οικονομία θα αποφύγει την ύφεση το 2023
Κρίστερσον: Ελπίζει σε ταχεία επικύρωση της ένταξης στο ΝΑΤΟ μετά από τις τουρκικές εκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Dorian LPG (Τζον Χατζηπατέρας): Παρέλαβε το νεότευκτο Areion – Εξασφάλισε και δάνειο από την Citibank ύψους 62,9 εκατ. δολαρίων
- Σε αυξημένη ετοιμότητα ο ΕΟΦ για πιθανές ελλείψεις φαρμάκων, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή – Που εντοπίζεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Πώς ξεκίνησε η έρευνα της ΕΛΑΣ – Τι είπαν στην ανώνυμη καταγγελία
- Κυριάκος Μητσοτάκης: H Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.