• Διεθνής πολιτική

    Νετανιάχου στους στρατιώτες: Αυτός είναι ένας πόλεμος μέχρι τέλους

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου


    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε τάγμα δυνάμεων του ισραηλινού στρατού ότι ο σημερινός πόλεμος στη Γάζα θα είναι ένας «πόλεμος μέχρι τέλους» και όχι άλλος ένας γύρος μαχών.

    Ο Νετανιάχου συναντήθηκε με στρατιώτες που ανήκουν στο τάγμα πεζικού Caracal της Ισραηλινής Αμυντικής Δύναμης κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και τους είπε ότι «αν δεν τους τελειώσουμε [τη Χαμάς], θα επιστρέψουν».

     Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξήρε τις ενέργειες των στρατιωτών στη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, λέγοντας: «Αυτό που κάνατε εδώ -αποφασίσατε την κατεύθυνση της μάχης- ήταν ένα ασυνήθιστο επίτευγμα, πραγματικά τεράστιο. Το να αντιστρέψεις τη μάχη από τη χειρότερη δυνατή κατάσταση σημαίνει πολλά».

    Η προειδοποίηση στη Χεζμπολάχ

    Νέα αυστηρή προειδοποίηση στη Χεζμπολάχ, η οποία επιχειρεί κατά του Ισραήλ στα βόρεια σύνορά του, έστειλε νωρίτερα ο Νετανιάχου. Ο Ιραηλινός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα περιστατικά ασφαλείας στα σύνορα με τον Λίβανο, κατά την επίεσκεψή του σε στρατιωτικη μονάδα, είπε: «Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι μπορούν να επεκτείνουν τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών μας και εναντίον αμάχων. Αυτοί παίζουν με τη φωτιά».

    «Τα πυρά τους θα απαντηθούν με πολύ ισχυρότερα πυρά. Ας μη μας δοκιμάσουν επειδή δείξαμε μόνο λίγη από τη δύναμή μας», προειδοποίησε και πρόσθεσε: «Θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια στο βορρά και θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και στο νότο».

    Ο Νετανιάχου επισκέφτηκε ακόμα και το τάγμα Karakal κοντά στον φράχτη της Γάζας, και σε ομιλία του στους άντρε και τις γυναίκες στρατιώτες είπε πως η τρέχουσα εκστρατεία στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι ένας «πόλεμος μέχρι τέλους» και όχι ένας ακόμη γύρος μαχών, προσθέτοντας πως «αν δεν τους τελειώσουμε (τη Χαμάς), θα επιστρέψουν».

    Από την πλευρά του, μήνυμα τόσο στη Χαμάς, όσο και στη Χεζμπολάχ έστειλε ο Μπένι Γκαντζ, ο οποίος συμμετέχει στο πολεμικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Ισραήλ. «Λέω στους εχθρούς μας από το νότο και από το βορρά – έχει έρθει η ώρα σας», είπε κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε σε περιοχές συγκέντρωσης στο νότο και σε οικισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

    «Εργαζόμαστε στη συνοριακή γραμμή και βαθιά στην περιοχή για να απομακρύνουμε κάθε απειλή. Υπάρχουν πολλοί που παρέμειναν στους οικισμούς που δεν εκκενώθηκαν, είμαστε υποχρεωμένοι να τους προστατεύσουμε, να τους βοηθήσουμε και οικονομικά και αυτό θα κάνουμε», πρόσθεσε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε όσους έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, αλλά και στους ομήρους, λέγοντας: «Θέλω να τους πω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουν στα σπίτια τους με ασφάλεια. Είναι σημαντικό για μένα να πω σε ολόκληρη την ισραηλινή κοινωνία και ιδιαίτερα στα μέλη των οικογενειών των απαχθέντων – να είστε σίγουροι ότι ακόμη και σε αυτές τις στιγμές κάνουμε τα πάντα, στρατιωτικά και πολιτικά, για να επιστρέψουν οι αγαπημένοι σας».

    Διαβάστε επίσης

    Μπορέλ: Την επόμενη εβδομάδα η παρουσίαση του 12ου πακέτου κυρώσεων προς τη Ρωσία

    Έρευνα των ΗΠΑ σε 30 διαχειριστές πλοίων για παραβιάσεις των πετρελαϊκών κυρώσεων στη Ρωσία

    «Βόμβα» Πογέτ: Ο βοηθός μου είναι απλήρωτος 8 μήνες



    ΣΧΟΛΙΑ