• Διεθνής πολιτική

    Νέο παραλήρημα από τον Τσαβούσογλου: Ο Δένδιας κλαίγεται σαν μικρό παιδί

    • NewsRoom


    Μια νέα επίθεση στον Νίκο Δένδια εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο CNN Turk.

    Ο Τούρκος ΥΠΕΞ απάντησε προκλητικά σε ερώτηση για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο λέγοντας πως «στην Ανατολική Μεσόγειο δε θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συμπεριφέρεται σα μικρό παιδί, αν δεν κλαφτεί πέντε φορές την ημέρα και δεν παραπονεθεί για την Τουρκία, δεν μπορεί να σταματήσει. Αυτό δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας και φόβο».

    Παράλληλα, ο Τσαβούσογλου – για τον οποίο υπήρχαν δημοσιεύματα πως έφτασε κοντά στην παραίτηση προκειμένου να αλλάξει γνώμη στον Ερντογάν και την απόφασή του να απελάσει 10 πρέσβεις που ζητούσαν από την Τουρκία να εφαρμόσει την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον Καβάλα – δεν δίστασε να προχωρήσει και σε έναν δημόσιο εκβιασμό κατά των ΗΠΑ.

    Συγκεκριμένα, εντύπωση προκάλεσε η αποστροφή του πως «εάν οι ΗΠΑ δε μας δώσουν τα F-35, τότε θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο για τα ρωσικά μαχητικά SU-57 ή SU-35».

    Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία απέστειλε επιστολή στις ΗΠΑ ζητώντας την αγορά νέων μαχητικών F-16 καθώς και την αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος στόλου μαχητικών της. Μάλιστα ο Ερντογάν υποστήριξε πως η πρόταση αυτή κατατέθηκε από τις ίδιες της ΗΠΑ, κάτι που διέψευσε η Ουάσινγκτον.

    Πολλοί πάντως αναλυτές θεωρούν την κίνηση ως μια παγίδα της Τουρκίας, προκειμένου να δικαιολογήσει με μια πιθανή άρνηση την αγορά νέων ρωσικών μαχητικών. Κάτι που θα έφερνε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στις ήδη προβληματικές σχέσεις με τη Δύση.

    Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα εμφανίζεται εκνευρισμένη για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Αθήνα, καθώς και τις συμμαχίες που αναπτύσσει στην ευρύτερη περιοχή.

    Διαβάστε επίσης

    Ν. Δένδιας: Υπερήφανοι πάντα για τις ιστορικές επιλογές της χώρας μας

    Ακολουθήστε το Μononews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ