• Διεθνής πολιτική

    Νεκρός ρωσόφωνος πολιτοφύλακας από πυρά Ουκρανών, καταγγέλλει το Λουγκάνσκ

    • NewsRoom
    στρατιώτης μέσα σε χαράκωμα στην Ουκρανία


    Ένας ρωσόφωνος πολιτοφύλακας στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ φέρεται να σκοτώθηκε από πυρά ουκρανικών δυνάμεων, σύμφωνα με πηγές από των αυτονομιστών.

    Η ανταλλαγή πυρών, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του OPEN στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, φέρεται να σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Οι ρωσόφωνοι ανακοίνωσαν πως έχουν απαντήσει στα πυρά κατά των ουκρανικών θέσεων.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, εκπρόσωπος της ρωσόφωνης περιεφέρειας τόνισε σε δηλώσεις του ότι ένας οπλίτης της πολιτοφυλακής έπεσε νεκρός από πυρά Ουκρανού ελεύθερου σκοπευτή.

    Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στόχευσαν το έδαφος του Λουγκάνσκ (LPR) την Τρίτη (15/02),  ανέφερε το γραφείο αντιπροσώπων της περιφέρειας στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού (JCCC), προσθέτοντας ότι ένας οπλίτης του Λουγκάνσκ σκοτώθηκε.

    «Στις 15:00 (12:00 GMT), οι ένοπλοι σχηματισμοί της Ουκρανίας από την κατεύθυνση του οικισμού του Ορέχοβο άνοιξαν πυρά από ελεύθερο σκοπευτή προς την κατεύθυνση του οικισμού Γκολουμπόφσκογιε, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός οπλίτη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR» ανέφερε ο αντιπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

    Υπενθυμίζεται πως για την Τετάρτη η Ουκρανία, η οποία αναμένει μια ενδεχόμενη ρωσική εισβολή εκείνη την ημέρα, έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, χαρακτηρίζοντας την «ημέρα ενότητας».

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Επιθέσεις hackers κατά του υπουργείου Άμυνας και τραπεζών

    Διάγγελμα για την κρίση στην Ουκρανία θα απευθύνει ο Μπάιντεν

    Ρωσία: Ο ΥΠΕΞ Λαβρόφ χαρακτήρισε πληροφοριακή τρομοκρατία την υστερία της Δύσης περί «εισβολής» στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ