ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένας ρωσόφωνος πολιτοφύλακας στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ φέρεται να σκοτώθηκε από πυρά ουκρανικών δυνάμεων, σύμφωνα με πηγές από των αυτονομιστών.
Η ανταλλαγή πυρών, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του OPEN στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, φέρεται να σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Οι ρωσόφωνοι ανακοίνωσαν πως έχουν απαντήσει στα πυρά κατά των ουκρανικών θέσεων.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, εκπρόσωπος της ρωσόφωνης περιεφέρειας τόνισε σε δηλώσεις του ότι ένας οπλίτης της πολιτοφυλακής έπεσε νεκρός από πυρά Ουκρανού ελεύθερου σκοπευτή.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στόχευσαν το έδαφος του Λουγκάνσκ (LPR) την Τρίτη (15/02), ανέφερε το γραφείο αντιπροσώπων της περιφέρειας στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού (JCCC), προσθέτοντας ότι ένας οπλίτης του Λουγκάνσκ σκοτώθηκε.
«Στις 15:00 (12:00 GMT), οι ένοπλοι σχηματισμοί της Ουκρανίας από την κατεύθυνση του οικισμού του Ορέχοβο άνοιξαν πυρά από ελεύθερο σκοπευτή προς την κατεύθυνση του οικισμού Γκολουμπόφσκογιε, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός οπλίτη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR» ανέφερε ο αντιπρόσωπος στους δημοσιογράφους.
Υπενθυμίζεται πως για την Τετάρτη η Ουκρανία, η οποία αναμένει μια ενδεχόμενη ρωσική εισβολή εκείνη την ημέρα, έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, χαρακτηρίζοντας την «ημέρα ενότητας».
Διαβάστε επίσης
Ουκρανία: Επιθέσεις hackers κατά του υπουργείου Άμυνας και τραπεζών
Διάγγελμα για την κρίση στην Ουκρανία θα απευθύνει ο Μπάιντεν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ONEX: Τελετή για το 700ο πλοίο που θα επισκευαστεί στα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Είναι πλοίο της Μελίνας Τραυλού
- Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στον Ντόναλντ Τραμπ: Ο Ερντογάν εδώ και χρόνια απειλεί να εισβάλει σε Ελλάδα και Ισραήλ
- Costamare (Κωστής Κωνσταντακόπουλος): Πούλησε δύο πλοία με κέρδος 7,4 εκατ. δολαρίων
- Μυλωνάς (Εθνική): Το σχέδιο για χρηματοδότηση μεγάλων project, η διανομή του 60% των κερδών και οι ελπίδες για τα στεγαστικά
