• Διεθνής πολιτική

    Διάγγελμα για την κρίση στην Ουκρανία απευθύνει ο Μπάιντεν

    • NewsRoom
    Τζο Μπάιντεν

    Τζο Μπάιντεν


    Διάγγελμα για την κατάσταση στα σύνορα της Ουκρανίας  απευθύνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Οι ΗΠΑ φαίνεται πως δεν έχουν πειστεί από τις δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας για εντολή μερικής απόσυρσης των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα της χώρας.

    Η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ δήλωσε πως μια απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων θα ήταν μια καλοδεχούμενη είδηση, «αν ήταν έγκυρη». Όπως επεσήμανε, η  Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα αποδείξεις για αυτό.

    Άλλωστε, σε επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, ο Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν πως είναι αναγκαίο να υπάρξει μια επιβεβαίωση για την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα της Ουκρανίας.

    Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Όλαφ Σολτς στη Μόσχα, είχε δηλώσεις πως η Ρωσία έδωσε εντολή για μερική απόσυρση των στρατευμάτων. Όπως ανέφερε, δεν θα ήθελε να δει έναν πόλεμο στην Ευρώπη, ωστόσο χαρακτήρισε «γενοκτονία» την κατάσταση στο Ντονμπάς, επισημαίνοντας πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

    Τόνισε επίσης πως οι Ρώσοι βρίσκονται στο πλευρό των αυτονομιστών στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.



    ΣΧΟΛΙΑ