• Διεθνής πολιτική

    Νέα τουρκική πρόκληση: Υπερπτήση από UAV πάνω από την Κανδελιούσσα

    • NewsRoom
    υπερπτήση από τουρκικό UAV πάνω από την Κανδελιούσσα


    Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

    Μη επανδρωμένο τουρκικό UAV αεροσκάφος πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα, στη Νίσυρο.

    Η υπερπτήση καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας στις 08:21. Το αεροσκάφος πέταξε πάνω από την Κανδελιούσσα, στα 21.000 πόδια.

    Η Κανδελιούσσα είναι νησίδα των Δωδεκανήσων και βρίσκεται δυτικά της Νισύρου.

    Προκαλεί ο Τσελίκ: Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητά μας

    Χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, σε ομιλία του στα Άδανα προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις.

    Συγκεκριμένα ο Τσελίκ, αναφερόμενος στη νέα αποστολή του γεωτρύπανου «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, το τέλος θα είναι μόνο απογοήτευση»,

    «Δεν θα δώσουμε σε κανέναν ούτε βότσαλο, ούτε σταγόνα νερό, ούτε μια σπιθαμή αέρα της πατρίδας μας. Σύντομα, ο πρόεδρος μας θα αποχαιρετήσει το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίντ Χαν από τη Μερσίνη.

    Πρόκειται για βήματα που γίνονται με αποφασιστικότητα και δύναμη για την προστασία των συμφερόντων τόσο της Τουρκίας όσο και της ‘ΤΔΒΚ’.

    Γιατί υπάρχουν πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε σημεία που βρήκαν αυτά τα πλοία κάτω από τη θάλασσα και το υπέδαφος, που είναι ο πλούτος του έθνους μας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τεχνολογίες για να τα εξορύξουμε και να τα θέσουμε στην υπηρεσία των πολιτών μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ομέρ Τσελίκ.

    Διαβάστε επίσης:

    Προκαλεί ο Τσελίκ: Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητά μας – Η Τουρκία είναι ασταμάτητη



    ΣΧΟΛΙΑ