• Διεθνής πολιτική

    Νέα πυρά Ερντογάν κατά Μακρόν: «Το άτομο που διοικεί τη Γαλλία έχασε το δρόμο του, πρέπει πραγματικά να εξεταστεί»

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Την  αντιπαράθεσή του με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συνεχίζει ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  με αφορμή την αντίδραση της Γαλλίας απέναντι στην ριζοσπαστικοποίηση το Ισλάμ στην Γαλλία, έπειτα και από την τελευταία δολοφονία ενός Γάλλου καθηγητή.

    Μια μέρα μετά τις προσβλητικές αναφορές του κατά του Γάλλου προέδρου, με αφορμή την κίνηση του Μακρόν να επιτρέψει την προβολή σκίτσων του Charlie Hebdo στις προσόψεις κυβερνητικών κτηρίων, Ερντογάν επανέρχεται δηλώνοντας πως ο Εμανουέλ Μακρόν «έχασε το δρόμο του».

    «Το άτομο που διοικεί τη Γαλλία έχασε το δρόμο του. Μιλάει για τον Ερντογάν όλη την ημέρα. Κοίταξε πρώτα τον εαυτό σου και που πηγαίνεις. Είπα στην Καισάρεια χθες, ότι ο αυτός [ο Μακρόν] είναι περιστατικό και ότι πρέπει πραγματικά να εξεταστεί [ιατρικά],” δήλωσε ο Ερντογάν σε τηλεοπτική του ομιλία, στην επαρχία της Μαλάτειας, στα ανατολικά της Τουρκίας.

    Χθες, ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως ο Μακρόν έχει πρόβλημα με τους μουσουλμάνους και χρειάζεται ψυχοθεραπεία – μία φραστική επίθεση που προκάλεσε την αντίδραση της Γαλλίας και την ανάκληση του Γάλλου πρεσβευτή από την Άγκυρα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ