• Διεθνής πολιτική

    Μουσταφά Ακιντζί: Λάθος η απόφαση για το άνοιγμα των Βαρωσίων, «ντροπή» το σόου Ερντογάν-Τατάρ

    • NewsRoom

    Μουσταφά Ακιντζί


    Την έντονη ενόχλησή του για την κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακοινώσει μαζί με τον αποκαλούμενο «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους  Ερσίν Τατάρ το άνοιγμα της απαγορευμένης περιοχής της Αμμοχώστου, Βαρώσια, την ερχόμενη Πέμπτη.
    Ο Μουσταφά Ακιντζί, αντίπαλος του Τατάρ στις επερχόμενες εκλογές στο ψευδοκράτος για την ανάδειξη νέου προέδρου, χαρακτήρισε σε γραπτή του δήλωση ως «ντροπή» το σόου που έδωσαν ο Ερντογάν και ο Τατάρ στην Άγκυρα. Όπως αναφέρει οι τελετές για το νερό και το άνοιγμα μέρους των Βαρωσίων έγιναν μόνο για να δώσουν πλεονέκτημα σε έναν από τους υποψηφίους και αποτελούν μια άλλη διάσταση της παρέμβασης που έγινε στις «εκλογές».

    Όπως σημείωσε, κάθε Τουρκοκύπριος γνωρίζει τον σκοπό τέτοιων ενεργειών, τέσσερις ημέρες πριν από τις «εκλογές».

    Αναφορικά με το θέμα των Βαρωσίων, ο Ακιντζί ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί και να χρησιμοποιηθεί όχι ως εμπόδιο στη λύση, αλλά να αξιοποιηθεί σαν γεγονός που θα συμβάλει σε αυτήν.

    Τονίζει δε πως ενώ ο ΓΓ του ΟΗΕ προετοιμάζεται για μια άτυπη διάσκεψη μετά τις «εκλογές», η ενέργεια στα Βαρώσια είναι λανθασμένη και πιθανότατα θα φέρει τους τουρκοκύπριους σε δύσκολη θέση στη διεθνή σκηνή.

    Χαρακτήρισε τέλος εξαιρετικά λάθος το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα, το οποίο εμπίπτει στην ευθύνη της «προεδρίας», χρησιμοποιήθηκε για προεκλογικές σκοπιμότητες.



    ΣΧΟΛΙΑ