• Διεθνής πολιτική

    Ο Πολωνός πρωθυπουργός ζητά από τον Σολτς να μην υποχωρήσει στο θέμα του Nord Stream 2

    • NewsRoom
    Μοραβιέτσκι: Ζητά από τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς να μην υποχωρήσει αναφορικά με τον Nord Stream 2

    Ματέους Μοραβιέτσκι, Πρωθυπουργός της Πολωνίας


    Ο Πολωνός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει από τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς να αντιταχθεί στην εκκίνηση του Nord Stream 2, καθώς η Βαρσοβία προσπαθεί να σταματήσει τον αγωγό αερίου που λέει ότι θα χρησιμοποιηθεί από τη Ρωσία σε βάρος της Ευρώπης.

    Η προκάτοχος του Σολτς, η Άνγκελα Μέρκελ, είχε τεταμένες σχέσεις με πολλές χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης καθώς επέμενε σε ένα σχέδιο που σύμφωνα με τα κράτη αυτά θα αύξανε επικίνδυνα την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο. Σήμερα, με τη νέα κυβέρνηση στο Βερολίνο και τις περιφερειακές εντάσεις να αυξάνονται, η Βαρσοβία ελπίζει ότι η Γερμανία θα αλλάξει τακτική.

    «Θα ζητήσω από τον καγκελάριο Σολτς να μην υποχωρήσει στην πίεση από την Ρωσία και να μην επιτρέψει ο Nord Stream 2 να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο εκβιασμού έναντι της Ουκρανίας, ως εργαλείο εκβιασμού έναντι της Πολωνίας, ως εργαλείου εκβιασμού έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ρώμη.

    Η πολωνική εφημερίδα Rzeczpospolita ανέφερε σήμερα ότι ο Σολτς θα επισκεφθεί τη Βαρσοβία την Κυριακή. Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αύριο, Παρασκευή.

    Διαβάστε επίσης

    Φυσικό αέριο: Εκτινάσσονται οι τιμές στην Ευρώπη υπό τους φόβους πιθανών κυρώσεων στη Ρωσία

    Μητσοτάκης για εκλογή Σολτς: Αναμένουμε μια γόνιμη συνεργασία

    Όλαφ Σολτς: Εξελέγη καγκελάριος της Γερμανίας



    ΣΧΟΛΙΑ