• Διεθνής πολιτική

    Milliyet: Χυδαία επίθεση σε Δένδια – «Οι σκιές και τα ούρα που βρομίζουν την ελληνο-τουρκική προσέγγιση

    • NewsRoom
    Νίκος Δένδιας

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας


    Στοχευμένη επίθεση σε προσβλητικό ύφος κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια εξαπολύει η τουρκική εφημερίδα Milliyet.

    Σε σημερινό δημοσίευμα με τίτλο “Βρόμικες σκιές στη γραμμή Αθήνας – Άγκυρας”, που υπογράφει ο διευθυντής της εφημερίδας Οζάι Σεντίρ, ο Νίκος Δένδιας κατηγορείται ότι υπονομεύει την ελληνο-τουρκική προσέγγιση και ότι το κάνει καθώς έχει πολιτικές φιλοδοξίες.

    Συγκεκριμένα, ο Οζάι Σεντίρ γράφει ότι “ο Δένδιας, ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας, πέρασε τη θητεία του ως υπουργός Εξωτερικών με το να είναι εχθρικός προς την Τουρκία μέχρις εσχάτων” έχοντας ως στόχο, όπως λέει, “να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και για να τα καταφέρει προσπαθούσε να δηλητηριάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις”.

    Ο Τούρκος δημοσιογράφος συνεχίζει λέγοντας ότι “ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, ένας έξυπνος άνθρωπος, απομάκρυνε τον Δένδια από το υπουργείο Εξωτερικών επειδή κατάλαβε ότι εργαζόταν για τους δικούς του πολιτικούς στόχους και όχι για την Ελλάδα, και τον μετέφερε στο υπουργείο Άμυνας, όπου δεν θα είχε πολλά περιθώρια για πολιτικές συνομιλίες”.

    Ο Σεντίρ υποστηρίζει ότι Νίκος Δένδιας “δεν σταμάτησε και συνεχίζει να εργάζεται ενάντια στη διαδικασία προσέγγισης Αθήνας – Άγκυρας” αναφέροντας ότι “το τελευταίο κόλπο” του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν αυτό: “Η Ελλάδα πραγματοποίησε άσκηση σε ένα από τα νησιά που η Τουρκία έχει δηλώσει ότι πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί.

    Η Τουρκία απάντησε σε αυτή την άσκηση με Notam στον αέρα και Navtex στη θάλασσα. Ο Δένδιας επέτρεψε αρχικά την άσκηση, γνωρίζοντας ότι θα δημιουργούσε προβλήματα και όταν η Άγκυρα αντέδρασε, άρχισε να φωνάζει “Δεν μπορείς να είσαι φίλος με τους Τούρκους”.

     

    Ξεκινώντας το άρθρο γράφει:

    “Σκεφτείτε ένα μπουκάλι νερό 19 λίτρων. Αν κάποιος ανακάτευε δύο σταγόνες ούρα σε αυτό το νερό χωρίς να το γνωρίζουμε, θα πίναμε το νερό και δεν θα καταλαβαίναμε τίποτα. Αλλά, αν αναμειχθούν δύο σταγόνες ούρων σε αυτό το μπουκάλι νερό μπροστά στα μάτια μας, δεν θα μπορεί να το αντέξει το στομάχι μας να πιούμε αυτό το νερό”.

    Και για να κάνει το παράδειγμά του κατανοητό λέει:

    “Ας θεωρήσουμε ότι το καθαρό νερό είναι η εξομάλυνση στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις. Ο πρόεδρος Ερντογάν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, που θα επισκεφθεί την Τουρκία τον Μάιο, υποστηρίζουν αυτή τη διαδικασία και δεν επιτρέπουν να δηλητηριαστεί το νερό.

    Από την άλλη, ο Δένδιας, ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πέρασε τη θητεία του ως Υπουργός Εξωτερικών και εχθρικός προς την Τουρκία μέχρι τέλους για να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας, προσπαθεί να μολύνει αυτό το νερό”.

    Διαβάστε επίσης:

    Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του Ναβάλνι – «Μου λείπεις»

    Στο Κατάρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Αύριο η συνάντηση με τον εμίρη Αλ Θανί

    Milliyet: Το ΕΛΚ θα προτείνει τον τερματισμό της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην ΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ