• Διεθνής πολιτική

  Μεσανατολικό: Επείγουσα συνάντηση του διευθυντή της CIA με τον πρωθυπουργό του Κατάρ

  Ο Διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς

  Ο Διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς


  Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Ντόχα, όπου θα έχει επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, δήλωσε σήμερα αμερικανός αξιωματούχος.

  «Ο Μπερνς βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Ντόχα για επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ με στόχο την άσκηση μείζονος πίεσης προς το Ισραήλ και την Χαμάς ώστε να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο αξιωματούχος.

  Η αντιπροσωπεία των διαπραγματευτών της Χαμάς ετοιμάζεται να αναχωρήσει για την Ντόχα, αφού «ολοκληρώθηκε» η συνεδρίαση με τους αιγύπτιους μεσολαβητές στο Κάιρο με θέμα το σχέδιο ανακωχής, δήλωσε στο AFP στέλεχος της ισλαμιστικής οργάνωσης.

  «Η συνεδρίαση με τον αιγύπτιο υπουργό Πληροφοριών έλαβε τέλος, η αντιπροσωπεία της Χαμάς θα αναχωρήσει για την Ντόχα για να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις» με την ηγεσία του κινήματος, δήλωσε το στέλεχος της Χαμάς που δεν κατονομάσθηκε.

  Οι ελπίδες για την προοπτική επίτευξης συμφωνίας ανακωχής ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς κατά τις συνομιλίες στο Κάιρο μειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς έγιναν εμφανείς οι διαφορές των δύο πλευρών, κυρίως για την εφαρμογή διαρκούς κατάπαυσης του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας.

  Συγκεκριμένα, η Χαμάς επανέλαβε το αίτημά της για τον τερματισμό του πολέμου με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων για να λάβει την κατηγορηματικά αρνητική απάντηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης

  ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ

  Κάιρο: «Ολοκληρώθηκαν» οι συζητήσεις για την κατάπαυση του πυρός – Αποχωρεί η αντιπροσωπία της Χαμάς

  Aramco: Αύξησε ξανά τις τιμές πετρελαίου για όλες τις κατηγορίες στην Ασία  ΣΧΟΛΙΑ