• Διεθνής πολιτική

    Μέρκελ: Μετράνε οι ψήφοι της κάλπης, όχι οι δημοσκοπήσεις

    Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ


    Να μην κοιτάνε κάθε μέρα τους αριθμούς, διότι αυτό που μετράει τελικά είναι οι ψήφοι της κάλπης, συμβούλεψε τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) η καγκελάριος Μέρκελ μετά το ιστορικό χαμηλό τους στην τελευταία δημοσκόπηση.

    «Εγερτήριο σάλπισμα», χαρακτήρισε την δημοσκόπηση ο γ.γ. του κόμματος Πάουλ Τσίμιακ.

    «Παλεύουμε, το κόμμα αγωνίζεται. Θα προσπαθούμε καθημερινά να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα και δεν θα κοιτάμε κάθε μέρα τις δημοσκοπήσεις, οι αριθμοί των οποίων μας αποπροσανατολίζουν από τον αγώνα για την καγκελαρία. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι οι ψήφοι των πολιτών στην κάλπη», είπε η καγκελάριος Μέρκελ την Τρίτη μετά τη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής της Ομάδας των G7 για το Αφγανιστάν, όταν ένας δημοσιογράφος την ρώτησε για την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa που διεξήχθη για λογαριασμό των δικτύων RTL και n-tv, σύμφωνα με την οποία οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU).

    Η Μέρκελ διαβεβαίωσε επίσης ότι «τα τρέχοντα προβλήματα, όπως η πανδημία και τώρα αυτό το πολύ, πολύ πικρό ζήτημα του Αφγανιστάν, αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση και σχεδιάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πολίτες της χώρα μας».

    Ένα σχεδόν μήνα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) είναι και πάλι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη Γερμανία για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 15 χρόνια (23%), ενώ Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) κατέγραψαν την χειρότερη επίδοσή τους (22%) από την ίδρυση του Ινστιτούτου το 1984.

    Ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Πάουλ Τσίμιακ χαρακτήρισε την εν λόγω δημοσκοπική συντριβή για το CDU / CSU ως «εγερτήριο σάλπισμα. Πρέπει τώρα να επικοινωνήσουμε με σαφήνεια περί τίνος πρόκειται», είπε σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Die Welt».

    «Ο Όλαφ Σολτς θέλει να κυβερνήσει αυτήν τη χώρα με την κυρία Βίσλερ (επικεφαλής του κόμματος της Αριστεράς / Die Linke) και τα στρατεύματά της», είπε, αναφερόμενος σε έναν πιθανό συνασπισμό του SPD με την Αριστερά και τους Πράσινους. «Όλοι όσοι παρακολουθούν τα γεγονότα πρέπει να αναρωτηθούν: Θέλουμε ως Γερμανία να παραμείνουμε στο δρόμο της επιτυχίας ή θέλουμε να έχουμε μια αριστερή δημοκρατία μην γνωρίζοντας πώς θα εξελιχθεί αυτό το πείραμα», τόνισε.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Αφγανιστάν: Πρώην κρατούμενος στο Γκουαντάναμο νέος υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας
    Ισραήλ: Τρίτη δόση και για τους άνω των 30 ετών
    ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν συμφωνεί με την τήρηση της προθεσμίας αποχώρησης από το Αφγανιστάν

     



    ΣΧΟΛΙΑ