Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Μελόνι: Κάλεσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ρώμη

Η νικήτρια των εκλογώνΤζόρτζια Μελόνι

Η νικήτρια των εκλογών Τζόρτζια Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένκι. Η Μελόνι επανέλαβε την βούλησή της να μεταβεί στο Κίεβο και, παράλληλα, κάλεσε τον Ζελένκι να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ρώμη.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την πλήρη στήριξη της χώρας της προς την Ουκρανία, σε πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο και υπογράμμισε ότι η Ιταλία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει, η Ουκρανία, να πετύχει «μια δίκαιη ειρήνη».

Ο Ζελένσκι, από την μεριά του, έγραψε στο Twitter ότι ευχαρίστησε την Ιταλία για την παροχή νέας βοήθειας, ύψους δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ και ότι «η Μελόνι τον πληροφόρησε ότι η χώρα της εξετάζει την δυνατότητα παροχής συστημάτων αεράμυνας, για την προστασία του εναέριου χώρου της Ουκρανίας». «Συζητήσαμε το ειρηνευτικό σχέδιο» πρόσθεσε, τέλος, ο Ουκρανός πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης

Έκκληση για ειρήνη στο Κόσοβο απηύθυνε ο Πατριάρχης των Σέρβων Πορφύριος