ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ρωσία έλεγε ψέματα όταν απέδωσε σε τεχνικά προβλήματα την πρόσφατη μείωση των εξαγωγών φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι εκμεταλλεύθηκε την παροχή φυσικού αερίου για πολιτικούς σκοπούς.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η μείωση της ροής φυσικού αερίου το προηγούμενο 48ωρο δεν ήταν προμελετημένη, αλλά σχετιζόταν με ζητήματα συντήρησης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο, ο Ιταλός πρωθυπουργός απέρριψε αυτόν τον ισχυρισμό.
«Τόσο η Γερμανία όσο κι εμείς, καθώς και άλλες χώρες, πιστεύουμε ότι πρόκειται για ψέματα. Στην πραγματικότητα, εκμεταλλεύονται πολιτικά το φυσικό αέριο όπως έκαναν και με τα σιτηρά», δήλωσε ο Ντράγκι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Ρωσία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πλήρη διακοπή της λειτουργίας του Nord Stream 1
Ιταλία: Η Gazprom καλύπτει μόνο το 65% των αναγκών της ΕΝΙ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυρανάκης: Ποιες είναι οι 15 λεωφορειακές γραμμές που θα ενισχυθούν τα δρομολόγια – Στόχος λεωφορείο κάθε 8 λεπτά στην 550
- Το αγροτικό σοκ και έκτακτη Κ.Ο., ποιους Ελληνες προσκάλεσε ο Τραμπ, τι έγινε στο Καπνεργοστάσιο και τι συμβαίνει με το Safe
- Μαριάννα Τσουρεκά: Μόνο η Luisa θα έφερνε τη La Double J
- Τι συζήτησε ο Αλέξανδρος Εξάρχου στο Λευκό Οίκο – Προς νέες συμφωνίες με Βουλγαρία, Ουγγαρία, Μολδαβία για το LNG