ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η αναμόρφωση του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστήματος, το ενεργειακό καθώς και η ψήφιση νέου νόμου για το μεταναστευτικό είναι οι πρώτες προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπος το 2023 ο Εμάνουελ Μακρόν.
Σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις της στις 10 Ιανουαρίου. Ο Γάλλος πρόεδρος στις πρωτοχρονιάτικες ευχές του προς τον γαλλικό λαό κατέστησε σαφές ότι η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος ήταν το 2022 στο προεκλογικό του πρόγραμμα και θα υλοποιηθεί.
Σε γενικές γραμμές προβλέπεται ότι η ηλικία συνταξιοδότησης των περισσότερων Γάλλων, που σήμερα είναι στα 62 χρόνια, θα ανέβει σταδιακά τα επόμενα χρόνια ούτως ώστε να φτάσει τα 65 χρόνια. Ως προς το νέο νόμο για το μεταναστευτικό η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα ρίξε τα χαρτιά της.
Ως προς το ενεργειακό, τέλος, ο πρόεδρος Μακρόν έχει δεσμευτεί ότι θα ενισχυθούν οι παραγωγές ενέργειας τόσο από τις ανανεώσιμες πηγές όσο και τους πυρηνικούς σταθμούς.
Διαβάστε επίσης:
Politico: Ο Ερντογάν προσπαθεί να γαντζωθεί στην εξουσία σχεδιάζοντας πολέμους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ: Ο Θοδωρής Κυριακού στο τιμόνι μια νέα διεθνούς συμμαχίας
- Το σημαντικό ραντεβού για τα F-35, η κίτρινη κάρτα στον Καράογλου, το βιβλίο του Αλεξ, τι θα γίνει με το καλώδιο κι ένα quiz για τον μαρτυριάρη βουλευτή
- Γιάννης Μπουρνιάς: Ο φωτογράφος που με τον φακό του που αποκαλύπτει τη μοναξιά και τα μυστικά της νύχτας
- Όμιλος Affidea: Η νέα επένδυση – ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, τα γενέθλια και η πρόσκληση του Ά. Γεωργιάδη
