• Διεθνής πολιτική

    Λούλα: Υπέρ της ένταξης της Βενεζουέλας στους BRICS

    • NewsRoom
    Ο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα ορκίστηκε ενώπιον του Κογκρέσου

    Ο πρόεδρος της Βραζιλίας,Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα


    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο συνάντησε σήμερα τον βραζιλιάνο ομόλογό του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα κατά την πρώτη επίσκεψή του στη Βραζιλία από το 2015, εκμεταλλευόμενος την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενόψει μιας περιφερειακής συνόδου κορυφής.

    Ο προκάτοχος του Λούλα, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου είχε απαγορεύσει στον Μαδούρο την είσοδο στην Βραζιλία.

    Ο Μαδούρο είναι ένας από τους 10 προέδρους κρατών της Νότιας Αμερικής που προσκλήθηκαν από τον Λούλα σε μια σύνοδο κορυφής με αντικείμενο τη δημιουργία ενός μπλοκ περιφερειακής συνεργασίας στα πρότυπα της UNASUR. Εκείνη η ένωση, που συγκροτήθηκε το 2008, κατέρρευσε όταν συντηρητικές κυβερνήσεις ανέλαβαν την εξουσία σε ορισμένες χώρες-μέλη.

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πρότεινε οι χώρες της Νότιας Αμερικής να ζητήσουν από κοινού την άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Καράκας. Συμπλήρωσε ότι η χώρα του είναι ανοικτή σε επενδυτές από τη Βραζιλία.

    Στη διάρκεια του εγκάρδιου τετ-α-τετ, ο πρόεδρος της Βραζιλίας διαβεβαίωσε τον Μαδούρο ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Βενεζουέλας για ένταξη στην ομάδα BRICS, η οποία περιλαμβάνει τη χώρα του, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΔΜΗΕ: Προχωρούν εντατικά τα χερσαία έργα για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

    Σολτς: Προσκάλεσε στο Βερολίνο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Οι Δελφοί της δεκαετίας του 1950 – Από τον φακό του σπουδαίου Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ



    ΣΧΟΛΙΑ