ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η υπουργός Ενημέρωσης του Λιβάνου Μανάλ Αμπντέλ Σαμάντ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή της, μετά την τεράστια έκρηξη που έπληξε τη Βηρυτό, αλλά και την κοινωνική αναταραχή που προκλήθηκε στη συνέχεια.
Χθες, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας του Λιβάνου, απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.
Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά τεσσάρων υπουργείων, αλλά και της Ένωσης Τραπεζών του Λιβάνου στη Βηρυτό.
“Ζητώ συγνώμη από τους Λιβανέζους, τις προσδοκίες των οποίων αποτύχαμε να πραγματώσουμε, καθώς αλλαγές δεν έγιναν… και, μετά την τρομακτική καταστροφή στη Βηρυτό, παραιτούμαι από την κυβέρνηση,” δήλωσε η Αμντέλ Σαμάντ σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al-Jadeed TV.
Από την τεράστια έκρηξη που έπληξε το λιμάνι της Βηρυτού την Τρίτη, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 158 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 6.000 άλλοι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέο Ράλι για το πετρέλαιο, καθώς το Ιράν επιτίθεται σε ενεργειακές υποδομές στη Μέση Ανατολή
- Τραμπ: Η συνάντηση με τον Σι προγραμματίζετε καθώς ο πόλεμος στο Ιράν συνεχίζεται
- Νίκη Κεραμέως: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό – Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι
- Bloomberg: Στα χέρια της Τεχεράνης η πετρελαϊκή δίοδος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.