• Διεθνής πολιτική

    La Repubblica: Η Βελγική Δικαιοσύνη ετοιμάζεται να ζητήσει την άρση ασυλίας και άλλων ευρωβουλευτών

    • NewsRoom
    Αντρέα Κοτσολίνο

    Αντρέα Κοτσολίνο


    Η βελγική Δικαιοσύνη ετοιμάζεται να ζητήσει την άρση ασυλίας και άλλων ευρωβουλευτών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του Qatargate αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

    Σύμφωνα με τους Ιταλούς,  οι Αρχές ερευνούν τον ρόλο του Ιταλού ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο καθώς και των Βέλγων  Μαρκ Ταραμπέλα και η Μαρί Αρενά.

    Υπενθυμίζεται πως η Εύα Καϊλή, κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, φέρεται να έχει κατονομάσει και άλλους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, μεταξύ των οποίων τους Ταραμπέλα και Αρένα, καθώς και τρεις Ιταλούς ευρωβουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος -Κοτσολίνο, Μορέτι και Μπενιφέι. Μάλιστα φέρεται να κατονόμασε και πέντε βοηθούς ευρωβουλευτών.

    Καθώς οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνά τους, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί η άρση ασυλίας ευρωβουλευτών, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε έγγραφα και αρχεία.

    Ο Αντρέα Κοτσολίνο είχε ως βοηθό του τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ενώ οι άλλοι δύο ήταν αρκετά κοντά στον Παντσέρι. Τα ονόματα και των τριών έχουν ακουστεί εδώ και καιρό για εμπλοκή στο Qatargate, αλλά οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν είχαν καμία σχέση. Ο Κοτσολίνο μάλιστα δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές, προαναγγέλλει αγωγές, ενώ επισημαίνει ότι δεν βρίσκεται υπό έρευνα.

    Ο Μπράντο Μπενιφέι, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας των Ευρωβουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος σε σημείωμα προς τον Τύπο αρνείται τις κατηγορίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Εύα Καϊλή: Τα Χριστούγεννα στη φυλακή, ο φόβος για απαγωγή και ποιους «έκαψε» στην ανάκριση

    Qatargate: «Δεν μας προκύπτουν άλλα εμπλεκόμενα ονόματα στο σκάνδαλο με το Κατάρ, δεν είναι παραγωγή του Netflix», λέει ο διευθυντής της Le Soir

    Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Η Εύα Καϊλή ζει μια καταστροφή



    ΣΧΟΛΙΑ