• Διεθνής πολιτική

    Κριμαία: Οι Ρώσοι είχαν ελέγξει το φορτηγό λίγο πριν την έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς – Δείτε βίντεο

    • NewsRoom


    Ερωτήματα για την έκρηξη στη γέφυρα στην Κριμαία προκαλεί βίντεο που δείχνει το φορτηγό όπου υπήρχαν εκρηκτικά, να δέχεται έλεγχο των αρχών ασφαλείας. Παράλληλα, οι αρχές ανακοίνωσαν τρεις νεκρούς από την έκρηξη.

    Σύμφωνα με το βίντεο, οι υπεύθυνοι έκαναν έλεγχο στην καρότσα, ωστόσο δεν είδαν κάτι ύποπτο. Λίγα λεπτά αργότερα, όπως προκύπτει από άλλο βίντεο που δείχνει τη στιγμή της έκρηξης, το φορτηγό ανατινάχθηκε ενώ βρίσκονταν εν κινήσει.

    Την ίδια ώρα, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης εξηγούν ότι η είσοδος στη γέφυρα της Κριμαίας δεν είναι εύκολη. Στις εισόδους έχουν εγκατασταθεί συστήματα ελέγχου ST-6035 από την αρμόδια διεύθυνση ασφαλείας του ρωσικού υπουργείου Μεταφορών, ενώ υπάρχουν συστήματα ελέγχου για εκρηκτικά.

    «Δεν υπάρχουν προβλέψεις» για την αποκατάσταση της γέφυρας

     Η κυκλοφορία έχει διακοπεί. Ωστόσο, οι πληροφορίες από τη ρωσική πλευρά βγαίνουν με το «σταγονόμετρο». Μέρος του αυτοκινητόδρομου έχει καταρρεύσει, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

    Πρόβλημα δημιουργούν και οι καιρικές συνθήκες, αφού ο κακός καιρός έχει διακόψει και την δια θαλάσσης πρόσβαση στην Κριμαία. Σύμφωνα με το TASS «οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να αρχίσει η διέλευση των πορθμείων από την Κριμαία στις 8 Ιανουαρίου».

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε για την «έκτακτη ανάγκη» στη γέφυρα και διέταξε κυβερνητική έρευνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

    Ο Πεσκόφ παραδέχθηκε ότι «δεν υπάρχουν ακόμη προβλέψεις» για το πότε θα αποκατασταθεί η γέφυρα. Σύμφωνα με το TASS, η φωτιά έχει εξαλειφθεί. Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια τρένων από τη Ρωσία προς την Κριμαία, ενώ έχει ανασταλεί και η πώληση των εισιτηρίων για τη χερσόνησο.

    Διαβάστε επίσης

    Πούτιν: Δίνει εντολή για επίσημη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη γέφυρα της Κριμαίας

    Από ανατίναξη φορτηγού η έκρηξη στη γέφυρα που συνδέει Ρωσία – Κριμαία



    ΣΧΟΛΙΑ