• Διεθνής πολιτική

    Κρεμλίνο: Ο Πούτιν είπε στον Μπάιντεν πως θέλει «πραγματικά» να τον δει από κοντά

    • NewsRoom
    Κρεμλίνο: Ο Πούτιν είπε στον Μπάιντεν πως θέλει «πραγματικά» να τον δει από κοντά

    Τζο Μπάιντεν – Βλαντιμίρ Πούτιν σε παλαιότερη συνάντηση


    Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, όταν μίλησαν μέσω βιντοδιάσκεψης νωρίτερα αυτό το μήνα, πως «θα ήθελε πραγματικά» να τον συναντήσει από κοντά, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

    Ωστόσο, ο Πούτιν δεν έχει ιδιαίτερους λόγους να είναι αισιόδοξος μετά τη συνομιλία του με τον Μπάιντεν επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ σοβαρές διαφορές αντίληψης ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το RIA.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε ότι ξεκαθάρισε στον Ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη δίωρη βιντεοκλήση τους, ότι οι οικονομικές συνέπειες για τη Ρωσία θα είναι άνευ προηγουμένου, εάν εισβάλλει στην Ουκρανία και ότι είναι «βέβαιος ότι ο Πούτιν έλαβε το μήνυμα».

    Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, οι ΗΠΑ «δεν θα χρησιμοποιήσουν μονομερώς βία» κατά της Ρωσίας στην περίπτωση μιας εισβολής στην Ουκρανία.

    Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι ελπίζει μέχρι την Παρασκευή να γίνει μια ανακοίνωση σχετικά με συναντήσεις, σε υψηλό επίπεδο, με τη Ρωσία και τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες χώρες του ΝΑΤΟ ώστε «να συζητηθούν οι ανησυχίες» της Μόσχας και αν θα μπορούσαν να γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί ώστε «να πέσει η θερμοκρασία στο ανατολικό μέτωπο».



    ΣΧΟΛΙΑ