• Διεθνής πολιτική

    Κλιμακώνει την ένταση η Tουρκία: Μεταμεσονύχτια συνάντηση Ακάρ με αρχηγούς στρατού για την Ελλάδα 

    Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ

    Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ


    Κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης κρίσης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, σημειώθηκε μια σημαντική εξέλιξη το βράδυ της Δευτέρας λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ πραγματοποίησαν συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με διοικητές δυνάμεων, αναπληρωτές υπουργούς και διοικητές μονάδων.

    Όπως μετέδωσε, το OPEN, από το γενικότερο κλίμα στην Τουρκία φαίνεται ότι η κυβέρνηση στη γειτονική χώρα δεν ασχολείται με τίποτα άλλο παρά με την Ελλάδα. Οι ακραίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την χώρα μας , η κλήση του Έλληνα πρέσβη στο τουρκικό ΥΠΕΞ και η εν λόγω συνάντηση φυσικά συνδέονται.

    Τα τουρκικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν βήματα κατά της Ελλάδας για το θέμα των νησιών του Αιγαίου. Η Άγκυρα μετά την Σύνοδο του ΟΗΕ στην οποία ο Ερντογάν ανέβασε σε υψηλούς τόνους κατηγορώντας την Ελλάδα για επιθετική πολιτική στο Αιγαίο απευθυνόμενος μάλιστα σε διεθνές ακροατήριο αλλά γύρισε άπραγος, έχει για τα καλά στρέψει το ενδιαφέρον της στην Ελλάδα.

    Ο κ. Ερντογάν επιθυμούσε συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, αλλά δεν υπήρξε ούτε υποψία για ραντεβού, ενώ ήθελε κάποια δέσμευση από κάποιον αξιωματούχο των ΗΠΑ για το ζήτημα των F-16, αλλά ούτε σε αυτό το ζήτημα υπήρξε ουσιαστική εξέλιξη. Επομένως, με την επιστροφή του στην Άγκυρα ξεδίπλωσε εκ νέου τα νεο-οθωμανικά του όνειρα, εμμένοντας στα περί αποστρατικοποίησης των νησιών. Η γειτονική χώρα επιδίδεται ξεκάθαρα πλέον σε ένα blame game και επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες στην Αθήνα για το κακό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Εκνευρισμένος και ο Ακάρ για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν: Διπρόσωπη πολιτική. Μην μπαίνετε σε περιπέτειες



    ΣΧΟΛΙΑ