• Διεθνής πολιτική

    Σούνακ: Όταν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, θα πρέπει να τηρούνται

    • NewsRoom
    Ρίσι Σούνακ

    Ρίσι Σούνακ


    Με μια νέα απρέπεια επανήλθε ο Ρίσι Σούνακ, προσπαθώντας να απαντήσει στην κριτική των Εργατικών, κατά τη συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων, σχετικά με την απρεπή του απόφαση να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Ο Κυριάκο Μητσοτάκη, προσπαθώντας να αποφύγει να αντιπαρατεθεί μαζί του στο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

    Απαντώντας στον ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, ο οποίος κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό για πολιτική μικρότητα, ο Ρίσι Σούνακ απάντησε πως η κυβέρνησή του, «είναι πάντα έτοιμη να συζητά θέματα ουσίας με φίλες χώρες, όπως το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ή η ενίσχυση της ασφάλειάς μας. Αλλά όταν έγινε ξεκάθαρο πως ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα του μέλλοντος, αλλά να τραβήξει (ο κ. Μητσοτάκης) την προσοχή και να αναθερμάνει θέματα του παρελθόντος, τότε κρίναμε πως δεν έπρεπε να γίνει η συνάντηση».

    Μάλιστα ο κ. Σούνακ επανέλαβε την δικαιολογία που προέβαλε μετά την γενικευμένη κατακραυγή της κίνησής του, λέγοντας πως «όταν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, θα πρέπει να τηρούνται».

    Από την πλευρά τους, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις Σούνακ, ανέφεραν πως «στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄όσα έχουμε ήδη πει».

    Υπενθυμίζεται πως οι κυβερνητικές πηγές έχουν διαψεύσει πως υπήρξε κάποια δέσμευση για μια αναφορά στο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

    Διαβάστε επίσης

    Χρίστος Δήμας στο Βρετανικό Channel 4: «Αμετακίνητη η θέση μας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν»

    Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ατυχές το περιστατικό με Σούνακ – Δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις



    ΣΧΟΛΙΑ