• Διεθνής πολιτική

    Καναδάς: Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στους Ταλιμπάν ο Τριντό

    • NewsRoom
    Τριντό Καναδάς

    Τζ. Τριντό, πρωθυπουργός Καναδά


    Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δήλωσε σήμερα ότι θα ταχθεί υπέρ της επιβολής κυρώσεων στους Ταλιμπάν, παραμονή της διαδικτυακής συνόδου κορυφής της G7, που θα είναι αφιερωμένη στο Αφγανιστάν.

    Ο Τριντό ρωτήθηκε αν θα στηρίξει την πρόταση της Βρετανίας, η οποία αναμένεται να ζητήσει να επιβληθούν κυρώσεις. «Ασφαλώς, εξετάζουμε (…) περισσότερες κυρώσεις», απάντησε. «Οι Ταλιμπάν θεωρούνται τρομοκρατική οντότητα στον Καναδά, αλλά θα συζητήσουμε με τους ομολόγους μας της G7 για να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε.

    «Στη συζήτησή μας με τους άλλους ηγέτες της G7 θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους» στο Αφγανιστάν, συνέχισε ο Καναδός πρωθυπουργός.

    Ο Τριντό αρνήθηκε να διευκρινίσει αν τάσσεται υπέρ της συνέχισης της επιχείρησης εκκένωσης της Καμπούλ και πέραν της 31ης Αυγούστου, δηλαδή της ημερομηνίας που έχει ορίσει η αμερικανική κυβέρνηση για την οριστική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

    Διαβάστε επίσης

    Αφγανιστάν: Η Βρετανία θα πιέσει στην G7 για νέες κυρώσεις στους Ταλιμπάν
    Τζο Μπάιντεν: Στηρίζει τις πιέσεις του Λονδίνου στην G7 για επιβολή νέων κυρώσεων στους Ταλιμπάν στην περίπτωση που διαπράξουν βιαιότητες
    Εικόνα καταστροφής στην Καμπούλ: Διαλυμένη οικονομία, αγωνία ακόμη και για την επιβίωση



    ΣΧΟΛΙΑ