• Διεθνής πολιτική

    Κάμινγκς: Το 2019 είχαμε συζητήσει να εκδιώξουμε τον Τζόνσον από πρωθυπουργό

    • NewsRoom

    Ο Ντόμινικ Κάνμινγκς θεωρείται από την Ντάουνινγκ Στριτ υπεύθυνος για τις διαρροές


    Ο πρώην κορυφαίος σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού, ο Ντόμινικ Κάμινγκς δήλωσε ότι συζήτησε την πιθανότητα ανατροπής του Μπόρις Τζόνσον λίγο μετά τον εκλογικό θρίαμβο του 2019, καθώς οι υπέρμαχοι του Brexit είχαν παραγκωνιστεί στην Ντάουνιγκ Στριτ.

    Ο Κάμινγκς είπε στο BBC – στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη από τότε που έφυγε από το πόστο του πρωθυπουργικού συμβούλου – ότι από τον Ιανουάριο του 2020, μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 2019, ο Τζόνσον «δεν είχε ένα σχέδιο» και η τότε σύντροφος του πρωθυπουργού Κάρι Σίμοντς – που είναι σήμερα σύζυγός του – ήθελε να παραγκωνίσει τον Κάμινγκς και πρώην συναδέλφους του της καμπάνιας υπέρ του Brexit (Vote Leave), κρατώντας τους μακριά από σημαντικές κυβερνητικές αποφάσεις.

    «(Οι άνθρωποι) έλεγαν ήδη: ‘Μέχρι το καλοκαίρι, είτε θα έχουμε φύγει εμείς από εδώ είτε θα είμαστε στη διαδικασία να προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από τον (Τζόνσον) και να τοποθετήσουμε κάποιον άλλο για πρωθυπουργό», είπε ο Κάμινγκς.

    Σε αποσπάσματα της τηλεοπτικής συνέντευξης που δημοσιεύτηκαν σήμερα ο πρώην σύμβουλος του Τζόνσον κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι δίσταζε να επιβάλει lockdown το προηγούμενο φθινόπωρο για να περιορίσει την εξάπλωση της Covid-19 καθώς πίστευε ότι οι άνθρωποι που πέθαιναν από τη νόσο «ήταν κυρίως όλοι όσοι είναι άνω των 80 ετών».

    Η κυβέρνηση δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα σχολίου για τις δηλώσεις Κάμινγκς.

    Το BBC επικαλούμενο έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο μετέδωσε ότι οι υπουργοί επικεντρώνονται πλήρως στην ανάκαμψη από την πανδημία και στην αποκατάσταση της οικονομίας.

    Ο πρώην πρωθυπουργός σύμβουλος είπε επίσης στο BBC ότι όποιος ήταν 100% σίγουρος για τα πλεονεκτήματα του Brexit «δεν είναι με τα καλά του» αν και υποστήριξε ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει μια καλή ιδέα.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα καταγγελία κατά Μπόρις Τζόνσον από Κάμινγκς: Δεν ήθελε lockdown το φθινόπωρο γιατί πέθαιναν μόνο ηλικιωμένοι



    ΣΧΟΛΙΑ