ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Δημοκρατική γερουσιάστρια Καμάλα Χάρις, υποψήφια για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, έκρινε σήμερα πως είναι «ανεύθυνο» που ξεκίνησε η διαδικασία της επικύρωσης του διορισμού της δικαστίνας Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ, την οποία πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, μεσούσης της πανδημίας.
Επισημαίνοντας πως περισσότεροι από 50 άνθρωποι συνεδριάζουν σε εσωτερικό χώρο για πολλές ώρες, η συνυποψήφια του Τζο Μπάιντεν, που έκανε δηλώσεις μέσω βιντεοσύνδεσης, κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικανούς ότι «θέτουν σε κίνδυνο» το προσωπικό του Κογκρέσου.
Αν και τρεις γερουσιαστές, οι δύο εκ των οποίων μέλη της επιτροπής Δικαιοσύνης, διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, οι Ρεπουμπλικανοί, που ελέγχουν το σώμα, «αγνόησαν τα λογικά αιτήματα» ιδίως «να υποβληθούν σε εξετάσεις όλα τα μέλη της επιτροπής», σημείωσε η Χάρις.
«Η Γερουσία πρέπει κυρίως να έχει ως προτεραιότητα ένα σχέδιο διάσωσης για τις οικογένειες» που έχουν πληγεί από την πανδημία, συμπλήρωσε η Καμάλα Χάρις, κατηγορώντας τους Ρεπουμπλικανούς συναδέλφους της ότι βάζουν «τις προτεραιότητές τους» πάνω από εκείνες των Αμερικανών πολιτών.
Είκοσι δύο ημέρες πριν από τις κάλπες, «αψηφούν εσκεμμένα τη λαϊκή βούληση με στόχο να καταργήσουν τα δικαιώματα και την προστασία που προσφέρει» ο νόμος για την ασφαλιστική κάλυψη του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, είπε η υποψήφια αντιπρόεδρος.
Η δικαστίνα Μπάρετ, μια συντηρητική νομικός 48 ετών, θεωρείται ότι συμμερίζεται τις πεποιθήσεις των παραδοσιακών θρησκευτικών κύκλων, ιδίως εκείνες εναντίον της άμβλωσης. Η πιστή αυτή καθολική, μητέρα επτά παιδιών, είπε κάποια στιγμή ότι έχει «σκοπό» να υπηρετήσει «το βασίλειο του Θεού».
Σε μια χώρα, όμως, όπου μονάχα το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι άθεο ή άθρησκο, οι Δημοκρατικοί αποφεύγουν να της επιτεθούν εναντίον των θρησκευτικών πιστεύω της και προτιμούν να καταγγείλουν μια «παράνομη» διαδικασία επικύρωσης.
Δεδομένου ότι οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν τη Γερουσία (53 έδρες εκ των συνολικά 100), έχουν ελάχιστες πιθανότητες να εμποδίσουν την είσοδό της στο Ανώτατο Δικαστήριο και χρησιμοποιούν την ακρόασή της ως βήμα για να καταγγείλουν την πολιτική στον τομέα της υγείας του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χιλιάδες πασίγνωστα προϊόντα ανακαλούνται λόγω μόλυνσης από τρωκτικά – Ανάμεσά τους Cheerios, Pringles και Nutella
- Novo Nordisk: Σε υψηλό 5μήνου οδεύει η μετοχή – Στο επίκεντρο το χάπι Wegovy
- Autonomous Research για ελληνικές τράπεζες: Τα μηνύματα των διοικήσεων στους επενδυτές
- ΗΠΑ: Έστειλαν σε λιμάνι του Ισραήλ αντιτορπιλικό – Φόβοι για επίθεση στο Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.