ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Υποδομών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε σήμερα στην αύξηση της τιμής των καυσίμων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα του.
«Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσουμε ενδεχόμενη παρέμβαση σε ό,τι αφορά την αύξηση της τιμής της βενζίνης. Θα ασχοληθούμε με την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και άλλων υλικών, θα δούμε αν πρέπει να παρέμβουμε και αν υπάρχουν τα αναγκαία χρήματα για να μπορέσουμε να παρέμβουμε», δήλωσε ο Σαλβίνι. Υπενθυμίζεται ότι την 31η Δεκεμβρίου έπαψε να ισχύει η μείωση των κρατικών φόρων στα καύσιμα και η τιμή τους άρχισε σταδιακά να αυξάνεται.
«Χαίρομαι που πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι διότι και σε αυτήν την περίπτωση, όπως σε εκείνη του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, υπάρχουν κάποιοι που επωφελούνται. Δεν μπορείς να πληρώνεις ένα λίτρο βενζίνης 1,70 ευρώ σε μια πόλη και 2,39 ευρώ σε μια άλλη, πρέπει να γίνουν προσεκτικοί έλεγχοι», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Υποδομών και γραμματέας του κόμματος της Λέγκα.
Τις τελευταίες ημέρες, η οικονομική αστυνομία και η εισαγγελία της Ρώμης ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν ελέγχους με στόχο να εξακριβώσουν αν η αύξηση της τιμής των καυσίμων συνδέεται με φαινόμενα κερδοσκοπίας. Οι ενώσεις καταναλωτών της χώρας υπογραμμίζουν ότι παρότι σταμάτησε η μείωση του κρατικού φόρου στα καύσιμα, μειώθηκε η τιμή του πετρελαίου στη διεθνή αγορά και, κατά συνέπεια, οι αυξήσεις στα πρατήρια βενζίνης θεωρούνται αδικαιολόγητες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Κικίλιας: Οι εναλλακτικοί προορισμοί ενισχύθηκαν με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Παπαθανάσης: Ετοιμάζεται σαρακοστιανό καλάθι του νοικοκυριού
Oι εξελίξεις στην αγορά εργασίας “φέρνουν” νέα αύξηση των επιτοκίων τον Φεβρουάριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έ. Χουλιάρα (AstraZeneca): Καινοτομία υπό «διωγμό» – Το χρηματοδοτικό κενό του 1 δισ. και ο κίνδυνος των αποσύρσεων
- Ελένη Γερουλάνου: Η Εθνική Πινακοθήκη με αριθμούς
- Η τεχνητή νοημοσύνη κατηγορείται ότι… ασκεί δικηγορία: Η αγωγή κατά του ChatGPT που ανησυχεί τον νομικό κόσμο
- Lapin x Mary Katrantzou: Μια συλλογή με έμπνευση τον κόσμο της παιδικής φαντασίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.