ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η υπουργός Τουρισμού της Ιταλίας Ντανιέλα Σαντανκέ κατηγορείται για φερόμενη απάτη με επιδόματα απασχόλησης, προκαλώντας πλήγμα στην κυβέρνηση της συντηρητικής δεξιάς πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Οι εισαγγελείς στο Μιλάνο ζητούν τη δίκη της Σαντανκέ των εταιρειών της και απροσδιόριστου αριθμού άλλων προσώπων, ανέφεραν σε δήλωση τους την Παρασκευή.
Οι κατηγορίες απάτη σε βάρος του εθνικού οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης της Ιταλίας INPS, σε μια υπόθεση που αναφέρεται ότι αφορά 13 υπαλλήλους.
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ εκπρόσωπος της ίδιας της Σαντανκέ δεν προέβη άμεσα σε κανένα σχόλιο.
Η Ιταλίδα υπουργός έχει αρνηθεί στο παρελθόν τις κατηγορίες, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA.
Η Σαντανκέ προέρχεται πολιτικά από τη “μήτρα” της ιταλικής Ακροδεξιάς, την Εθνική Συμμαχία του Τζιανφράνκο Φίνι και από το 2017 ανήκει στο συντηρητικό δεξιό (θεωρούμενο από πολλούς και ακροδεξιό) κόμμα “Αδελφοί της Ιταλίας” της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.
Διαβάστε επίσης:
Ευρωαγορές: Έκλεισαν με μεικτά πρόσημα – Στο 0,59% ο γερμανικός DAX
Κώτσηρας: Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως
Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιατί χτύπησε τώρα ο Σαμαράς – Τι μηνύματα στέλνει και σε ποιους;
- Το αβέβαιο μέλλον της Ειρήνης Αγαπηδάκη
- Μόδα: Κούκλες σεξ, όπλα, κι ένα διαζύγιο μετά από 14 χρόνια… Ναι, ο κόσμος τρελάθηκε
- Σπέτσες: Νέο πόρισμα – φωτιά για την χωματερή της ντροπής στις Αγριόπετρες και την αδιαφορία της δημάρχου Ευγενίας Φραγγιά