• Διεθνής πολιτική

    Ισραήλ: Την αποπομπή Νετανιάχου ζήτησε ο Γιαΐρ Λαπίντ

    • NewsRoom
    Γιαίρ Λαπίντ, πρώην πρωθυπουργός Ισραήλ

    Γιαίρ Λαπίντ, πρώην πρωθυπουργός Ισραήλ


    Την αποπομπή του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον σχηματισμό κυβέρνησης με επικεφαλής άλλο στέλεχος που θα ορίσει το κόμμα Λικούντ, ζήτησε απόψε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12.

    «Δεν μπορούμε να διεξάγουμε μια ευρεία (στρατιωτική) επιχείρηση με πρωθυπουργό κάποιον στον οποίο δεν έχουμε εμπιστοσύνη», είπε ο Λαπίντ, ζητώντας την αποπομπή του Νετανιάχου για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

    Χωρίς να κατονομάσει κάποιο στέλεχος του Λικούντ ως πιθανό αντικαταστάτη του Νετανιάχου, υποστήριξε ότι αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος συμμερίζονται την άποψη πως είναι επιτακτική η αλλαγή σκυτάλης στον πρωθυπουργικό θώκο. Ο Λαπίντ διαβεβαίωσε πως το κόμμα του θα συμμετείχε σε ενδεχόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό την ηγεσία του Λικούντ, εφόσον αποφασιζόταν η αποπομπή του Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πρωθυπουργία.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το κόμμα Λικούντ αναφέρει ότι είναι «θλιβερό και ντροπιαστικό» να παίζει ο Λαπίντ «πολιτικά παιχνίδια εν καιρώ πολέμου» επιδιώκοντας την αποπομπή του πρωθυπουργού «ο οποίος ηγείται της επιχείρησης» εναντίον της Χαμάς.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Ισραήλ: Βρήκαμε όπλα της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

    Παλαιστινιακό: Στη Ραμάλα την Πέμπτη ο Γεραπετρίτης

    Νετανιάχου κατά Ερντογάν: Λέει το Ισραήλ «κράτος τρομοκράτη», αλλά υποστηρίζει τους τρομοκράτες της Χαμάς



    ΣΧΟΛΙΑ