• Διεθνής πολιτική

    Ισραήλ: Βρήκαμε όπλα της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

    • NewsRoom
    Ισραηλινοί στρατιώτες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

    Ισραηλινοί στρατιώτες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας (φωτογραφία αρχείου)


    Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εντόπισε όπλα της Χαμάς μέσα στο  νοσοκομείο Αλ Σίφα, στη Γάζα.

    Ειδικότερα, ο IDF δηλώνει ότι εντόπισε το αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, όπλα και τεχνολογικό εξοπλισμό στο κτίριο μαγνητικής τομογραφίας του νοσοκομείου.

    Νωρίτερα, η Χαμάς είχε ανακοινώσει πως το νοσοκομείο πέρασε υπό τον έλεγχο του Ισραηλινού στρατού.

    Οι Ισραηλινοί στρατιώτες και άρματα μάχης αποσύρθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης από το νοσοκομείο και αναδιατάχθηκαν γύρω από το συγκρότημα.

    Το  Ισραήλ υποστηρίζει ότι στο νοσοκομείο στεγάζεται μια βάση της Χαμάς. Για τον λόγο αυτό ξεκίνησε μια «στοχευμένη επιχείρηση» στο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου, εκτός από τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι.

    Αποχωρώντας από το νοσοκομείο, οι Ισραηλινοί στρατιώτες άφησαν πίσω τους φάρμακα, τρόφιμα για τα μωρά και μπουκάλια με νερό, σύμφωνα πάντα πηγή του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.

    Το μεσημέρι, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας είπε αυτή η επιχείρηση είχε ως στόχο μια συγκεκριμένη ζώνη του νοσοκομείου Αλ Σίφα.

    Το νοσοκομείο, στη δυτική πλευρά της Πόλης της Γάζας, βρίσκεται εδώ και πολλές ημέρες στο επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των Παλαιστίνιων μαχητών.

    Διαβάστε επίσης

    Χαμάς: «Το Ισραήλ έχει τον έλεγχο του νοσοκομείου Αλ Σίφα» – Αποσύρονται οι δυνάμεις λέει το AFP

    Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός αποσύρεται από το νοσοκομείο Αλ Σίφα



    ΣΧΟΛΙΑ