ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν σήμερα μια φορολογική σύμβαση που έχει στόχο την τόνωση των επενδύσεων, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Ίσραελ Κατς, σχεδόν εννέα μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών.
Αυτή η σύμβαση, που καθιστά δυνατή την αποφυγή της διπλής φορολόγησης, θα επιτρέψει ιδίως την «ανάπτυξη των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο υπουργός με ανάρτησή του στο twitter, χαρακτηρίζοντάς την «ιστορική».
«Θα παρέχει ασφάλεια και ευνοϊκές συνθήκες (απαραίτητες) για επιχειρηματικές δραστηριότητες», πρόσθεσε.
Εκτός από τις σχετικές προβλέψεις που αφορούν την ανταλλαγή πληροφοριών, την μη διακριτική μεταχείριση και την πρόληψη από καταχρηστικές πρακτικές, η συμφωνία προβλέπει χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές για τους επενδυτές, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.
Η σύμβαση απομένει να επικυρωθεί από την Κνεσέτ (ισραηλινό κοινοβούλιο) και η κυβέρνηση να την θέσει σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2022, ανέφερε το υπουργείο.
Το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν υπό την αιγίδα των ΗΠΑ συμφωνίες εξομάλυνσης των σχέσεων τους τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι δύο χώρες υπέγραψαν παράλληλα πολλές εμπορικές συμφωνίες.
Η συμφωνία κατέστησε τα ΗΑΕ το τρίτο αραβικό κράτος που εγκαθίδρυσε σχέσεις με το Ισραήλ, μετά την Αίγυπτο το 1979 και την Ιορδανία το 1994.
Το Μπαχρέιν, το Μαρόκο και το Σουδάν στη συνέχεια συνήψαν παρόμοιες συμφωνίες με το εβραϊκό κράτος, πάλι υπό την αιγίδα των ΗΠΑ του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Αυτές οι συμφωνίες έχουν καταδικασθεί από Παλαιστίνιους ηγέτες – από την κοσμικού χαρακτήρα Φάταχ του Μαχμούντ Αμπάς, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μέχρι τους ισλαμιστές της Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας – που καταγγέλλουν μια «προδοσία» των αραβικών χωρών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΓΕΑ: Νέος γύρος μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, στο Εσκισεχίρ της Τουρκίας
- Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας για το Ολοκαύτωμα, να φύγουν από τη χώρα
- ΕΛΑΣ: Διευκρινίσεις για την προστατευτική φύλαξη τριών ανήλικων κοριτσιών στη ΓΑΔΑ
- Ντόναλντ Τραμπ: Διορίζει προσωπάρχη του Λευκού Οίκου τον Στίβεν Μίλερ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.