ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι τρεις πρώτες Ισραηλινές όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας πριν από μια εβδομάδα, κατά την πρώτη ημέρα της εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, πήραν όλες εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο, ανέφερε το νοσηλευτικό ίδρυμα όπου είχαν μεταφερθεί.
Σε ανακοίνωσή του, το Νοσοκομείο Σίμπα, κοντά στο Τελ Αβίβ, ανέφερε ότι οι όμηροι «που μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο στο Σίμπα για θεραπεία έλαβαν εξιτήριο σήμερα».
Οι Έμιλι Νταμάρι, Ντόρον Στάινμπρεχερ και Ρόμι Γκόνεν, τρεις νεαρές Ισραηλινές που απήχθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, αφέθηκαν ελεύθερες στις 19 Ιανουαρίου, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 90 Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.
Αφού παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό στο παλαιστινιακό έδαφος και οδηγήθηκαν πέρα από τα σύνορα σε μια ισραηλινή στρατιωτική βάση, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Το Σίμπα ανακοίνωσε είπε ότι θα συνεχίσει «να τις παρακολουθεί ανάλογα με τις ανάγκες τους στο μέλλον», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την κατάστασή τους ή τις θεραπείες που τους παρέχονται.
Άλλες τέσσερις Ισραηλινές όμηροι, στρατιώτες ηλικίας 19 έως 20 ετών που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου, αφέθηκαν ελεύθερες χθες από τη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα περίπου 200 Παλαιστίνιους κρατούμενους. Το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν επίσης ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε «σταθερή κατάσταση».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Πλατεία Αττικής: Χωρίς τις αισθήσεις της απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα
Νότια Κορέα: Οι εισαγγελείς κατηγορούν επισήμως τον πρόεδρο Γιουν για ανταρσία
Λουκασένκο: Κάλεσε τους διαδηλωτές του 2020 να μετανοήσουν γιατί τους παρακολουθούν οι αρχές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιόνιος Σχολή: Λουκέτο και στο IB της – Στον «αέρα» μαθητές και εκπαιδευτικοί
- Μητσοτάκης-Δένδιας προετοιμάζονταν – H αντιπολίτευση απλά διαφωνούσε
- Ναυτιλία σε συναγερμό: Αγωνιώδης σύσκεψη εφοπλιστών στην Ακτή Μιαούλη για την κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ
- Ο Αλαφούζος, ο Ζούλας και ο Δημητριάδης, οι αρρυθμίες στον Alpha, γιατί δεν παίρνουν λεφτά ΣΚΑΪ και Open, τι συνέβη με Τανιμανίδη και «Δράκους» και τα «απόνερα» του Κουφοντίνα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.