• Διεθνής πολιτική

    ΥΠΕΞ: Ατύχημα για την ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης


    Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το αυτοκινητιστικό ατύχημα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη.

    Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

    Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα.

    Σε συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της.

    Τραυματισμός στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε τροχαίο ατύχημα στη Λιβύη

    Στελέχη υγειονομικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων τραυματίστηκαν τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, σε τροχαίο ατύχημα στη Λιβύη.

    ‘Οπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας, το λεωφορείο το οποίο μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας, από τη σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

    Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις λιβυκές αρχές.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στη Βεγγάζη και επαναπατρισμού του.

    Σε ετοιμότητα απογείωσης βρίσκεται αεροσκάφος C-130 στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό.

    Διαβάστε επίσης:
    Κώστας Σκρέκας για αισχροκέρδεια: Αυστηροί έλεγχοι για τον “πληθωρισμό της απληστίας”- Τις επόμενες μέρες τα πρώτα πρόστιμα για αδικαιολόγητη αύξηση τιμών

    Παρατείνεται η εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ – Πάνω από 130.000 προσήλθαν στις κάλπες

    Τουρκία: Πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου σε λίμνη κατά την διάρκεια επιχείρησης πυρόσβεσης-νεκρά τρία μέλη του πληρώματος



    ΣΧΟΛΙΑ