• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Το επιτελείο του Τραμπ «ψάχνει» χρηματοδότες για τη νομική αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων

    • NewsRoom


    Το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να αναζητά απεγνωσμένα χρηματοδότες για τις νομικές μάχες που προτίθεται να δώσει προκειμένου να αμφισβητήσει τα εκλογικά αποτελέσματα.

    Σύμφωνα με το CNN, το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ από τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ) έχει στείλει ήδη έξι ηλεκτρονικά μηνύματα σε υποστηρικτές του προέδρου ζητώντας οικονομική στήριξη για να προχωρήσουν σε νομική αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων. Όπως υποστηρίζουν, οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να «κλέψουν» τις εκλογές, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν κανένα χειροπιαστό στοιχείο ότι έχει όντως πραγματοποιηθεί νοθεία.

    Σημειώνεται ότι και ο ίδιος ο Τραμπ είχε προϊδεάσει εδώ και μήνες ότι θα αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, θέτοντας θέμα εγκυρότητας των επιστολικών ψήφων. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του CNN στον Λευκό Οίκο, Τζον Χάργουντ, το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ εξετάζει τρόπους ώστε να προσπαθήσει να σταματήσει την καταμέτρηση ψήφων επιλεκτικά, ήτοι εκεί που τα νούμερα δεν ευνοούν τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ.

    «Αυτό που θα προσπαθήσουν να κάνουν είναι να συνεχιστεί η καταμέτρηση στις περιοχές όπου βρίσκονται πίσω ώστε να κλείσουν την ψαλίδα, αλλά σε περιοχές όπως η Φιλαδέλφεια όπου ο Τζο Μπάιντεν ενισχύει το προβάδισμά του θα προσπαθήσουν να αποκλείσουν ψήφους να αποκλείσει ψήφους που θα ωφελήσουν περαιτέρω τον Μπάιντεν», ανέφερε ο Χάργουντ.

    Διαβάστε επίσης:

    Εκλογές ΗΠΑ: To Twitter προειδοποιεί ξανά τον Τραμπ

    Εκλογές ΗΠΑ: Το «γύρισε» ο Μπάιντεν – Πήρε κεφάλι στο Μίσιγκαν

    Ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο ανακηρύσσει την νίκη του και προαναγγέλλει προσφυγή στο δικαστήριο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ