• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Σπάνια δημόσια εμφάνιση της Μελάνια Τραμπ σε μια τελετή πολιτογράφησης

    • NewsRoom

    Μελάνια Τραμπ


    Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, οι δημόσιες εμφανίσεις της οποίας είναι πολύ σπάνιες, συνεχάρη σήμερα νέους Αμερικανούς πολίτες και αναφέρθηκε στην προσωπική ιστορία της ως πρώην μετανάστρια, κατά τη διάρκεια μιας τελετής πολιτογράφησης στην Ουάσιγκτον.

    «Να είστε υπερήφανοι για τους εαυτούς σας, να υπερασπίζεστε τα δικαιώματά σας και να αδράχνετε τις ευκαιρίες που σας προσφέρονται», είπε η σύζυγος του πρώην πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ, φαβορί στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

    Το πρώην μοντέλο, ηλικίας 53 ετών που γεννήθηκε στη Σλοβενία, αφηγήθηκε το προσωπικό «ταξίδι» της ως μετανάστρια, το οποίο της «άνοιξε τα μάτια μπροστά στις δύσκολες πραγματικότητες», που βιώνουν οι άνθρωποι που επιδιώκουν να λάβουν την αμερικανική υπηκοότητα.

    Η Μελάνια Τραμπ, η οποία έκανε τις δηλώσεις αυτές στα Εθνικά Αρχεία, περιέγραψε πως η ίδια ένιωσε, όταν πολιτογραφήθηκε Αμερικανίδα το 2006, ένα «τεράστιο αίσθημα υπερηφάνειας και μια αίσθηση ότι ανήκε κάπου».

    Η σπάνια αυτή δημόσια εμφάνιση τράβηξε για διάφορους λόγους την προσοχή των Αμερικανών.

    Καταρχάς γιατί έλαβε χώρα στην έδρα των Εθνικών Αρχείων στην Ουάσιγκτον. Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται ότι δεν έχει καταθέσει, όπως το απαιτεί ο νόμος, ορισμένα απόρρητα έγγραφα της προεδρίας του σε αυτό το ίδρυμα, που είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξή τους.

    Κατά δεύτερον για το ίδιο το θέμα της εκδήλωσης, που έρχεται σε αντίθεση με τον αντιμεταναστευτικό λόγο του Ντόναλντ Τραμπ.

    Η Μελάνια Τραμπ εμφανίζεται σπανίως δημοσίως από τότε που αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο.

    Αν και παρέστη στην κηδεία, τον περασμένο μήνα, της πρώην Πρώτης Κυρίας Ρόζαλιν Κάρτερ, το πρώην μοντέλο παραμένει, αντιθέτως, σε μεγάλο βαθμό, απόν από τις σημαντικές εκδηλώσεις της εκστρατείας του συζύγου της, ενώ επιπλέον δεν έχει βρεθεί στο πλευρό του κατά τις πρόσφατες εμφανίσεις του ενώπιον της δικαιοσύνης.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Maersk: Αναστέλλει τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας

    Ελληνική Αστυνομία: Πώς καταγγέλλουμε ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου

    Ανθεκτικές στην κρίση οι εταιρείες startup στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ