• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να συναντηθεί με τον Πούτιν

    • NewsRoom
    Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν

    Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν


    Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πρόθεση να πάει στη Ρωσία για να συζητήσει με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πωλήσεις όπλων της Πιονγκγιάνγκ στη Μόσχα, για να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστήριξε χθες Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.

    «Όπως έχουμε ήδη πει, γίνονται ενεργά διαπραγματεύσεις για παραδόσεις όπλων ανάμεσα στη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε η Έιντριεν Γουότσον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

    Και «γνωρίζουμε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει αυτές οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν, ειδικά με διπλωματική συζήτηση στο κορυφαίο επίπεδο στη Ρωσία», πρόσθεσε.

    Την περασμένη Τετάρτη ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ο Τζον Κέρμπι, δήλωνε πως η Ουάσιγκτον ανησυχεί για την ταχεία πρόοδο σχετικά με τις μελλοντικές παραδόσεις όπλων από την Πιονγκγιάνγκ στη Μόσχα και κάλεσε να «σταματήσουν» οι συνομιλίες αυτές.

    Κατά τον κ. Κέρμπι, «οι δυνητικές συμφωνίες» θα έχουν αποτέλεσμα «η Ρωσία να λάβει μεγάλες ποσότητες» όπλων, ιδίως πυρομαχικών για το πυροβολικό, καθώς και πρώτων υλών για την αμυντική βιομηχανία της.

    Τα όπλα αυτά θα «χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ουκρανίας», προεξόφλησε από την πλευρά της η Αμερικανίδα πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ, η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στην Άγκυρα

    Χρήστος Σταϊκούρας: Έρχονται 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Μαρινάκης: Ο πήχης είναι τα καθημερινά προβλήματα – Έχουμε λόγο να αισιοδοξούμε για την επενδυτική βαθμίδα



    ΣΧΟΛΙΑ