ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι «bond vigilantes» σε επιφυλακή: Εύθραυστη η εκεχειρία της κυβέρνησης Τραμπ με τις αγορές ομολόγων
Υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης αναμένεται να συζητήσουν σήμερα στο Ομάν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί αναμένεται να παρευρεθούν στην έναρξη του διαλόγου, που γίνεται με τη μεσολάβηση του σουλτανάτου του Ομάν.
Σύμφωνα με ιρανικές πηγές, οι συνομιλίες θα διεξαχθούν εμμέσως με τη βοήθεια μεσολαβητή, αν και ίσως πραγματοποιηθεί απευθείας συνάντηση μεταξύ του Γουίτκοφ και του Αραγτσί.
Η συνάντηση στο Ομάν σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική πρόοδο εδώ και χρόνια στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει το Ιράν ότι θα προσφύγει σε στρατιωτικά μέσα εάν η Τεχεράνη δεν καταλήξει σε μια νέα συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού της προγράμματος.
Διαβάστε επίσης
«Γιατί συμφέρει η Ελλάδα» – Προς άγρα επενδυτών Πιερρακάκης – Πετραλιάς – Αργυρού στις ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σύλβα Ακρίτα: Το τελευταίο αντίο στην πρώην υπουργό και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
- Μελέτη ΚΕΦίΜ: Σημαντική βελτίωση στην ποιότητα του νομοθετικού έργου το 2024 – Ποιες οι προκλήσεις
- Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Αυτοί είναι οι 4 υποψήφιοι επενδυτές
- Μπλόκο Κομοτηνής: Πέταξαν άχυρα και κοπριά έξω από το γραφείο του Στυλιανίδη (φωτογραφίες)